Zakazana sednica: Odbornici Skupštine grada zasedaju u četvrtak

25.04.2021

12:22 >> 12:25

0

Na dnevnom redu naći će se nekoliko planskih akata

Zakazana sednica: Odbornici Skupštine grada zasedaju u četvrtak
Copyright foto: 24sedam/ Goran Sivački

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 29. april, u 10 časova 29. sednicu, koja će se održati u sali 1/0 “Delta kongresnog centra” (bivši “Sava centar”), ulaz iz prizemlja Ulice Milentija Popovića, uz poštovanje preporuka o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja kovida Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

Na dnevnom redu naći će se nekoliko planskih akata: Predlog izmene i dopune plana detaljne regulacije šireg područja uz ulicu Vojvode Stepe, opština Voždovac, za blok 4, između ulica Vojvode Stepe, Borisavljevićeve, Piroćančeve i Bože Jankovića, zatim Predlog plana detaljne regulacije za deo Orlovskog naselja u Mirijevu, opština Zvezdara, kao i Predlog plana detaljne regulacije za kompleks West 65, opština Novi Beograd.

Pred odbornicima će se naći i odluka o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije naselja Banjica, kompleks između ulica Crnotravske, Bulevara Jugoslovenske armije, Beranske, Borske i Kaljavog potoka, opština Voždovac – I faza, za deo bloka 3.

Foto: 24sedam/ Goran Sivački

Odbornici će se izjašnjavati i o Predlogu odluke o nefakturisanju zakupnine zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost, u poslovnom prostoru na kojem je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kojem Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja, i to za maj 2021. godine, kao i o odlukama o otpisu i konverziji potraživanja grada za Preduzeće za vodne puteve „Ivan Milutinović” PIM a.d. Beograd i Grafičkog preduzeća „Kompanija Štamparija Borba”.

Takođe, na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o taksi prevozu, te izveštaji o stepenu realizacije programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta i o radu gradskog pravobranilaštva Grada Beograda, oba za period od 1. januara do 31. decembra 2020. godine.

Odbornici će glasati i o Predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća „Infostan tehnologije”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike