Radojičić čestitao sugrađanima praznik rada: Poštujte epidemiološke mere i budite odgovorni prema izletištima

01.05.2021

10:02

0

Autor: Jovana Vrećo

On je kazao da bi delujući uravnoteženo i planski, građani trebalo da čuvaju prirodu i životnu sredinu kako bi i onima koji će raditi posle njih, ostavili

Radojičić čestitao sugrađanima praznik rada: Poštujte epidemiološke mere i budite odgovorni prema izletištima
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić uputio je čestitku sugrađanima povodom Prvog maja -praznika rada.

– Dragi Beograđani, čestitam vam praznik rada – Prvi maj. Beograd i cela Srbija, uprkos pandemiji kovid-19 imaju čime da se ponose kada je reč o poslovnim i privrednim rezultatima. Pored neophodnih ograničenja kojima smo izloženi, kako bismo se zaštitili od širenja koronavirusa, naša zemlja i njena prestonica uspevaju da održe nivo ekonomskog rasta i aktivnosti u većini profesija i delatnosti, koji je uporediv sa najrazvijenijim ekonomijama sveta – istakao je gradonačelnik, prenosi Beoinfo.

On je dodao da se sada svaka opština i svaki deo Beograda transformišu, unapređuju i grade.

– Svi mi u gradskoj upravi, ali i na nacionalnom nivou, dajemo svoj maksimum kako bi se obezbedili uslovi za neometan razvoj svih grana privrede i industrije, uvek pazeći da se prava radnika čuvaju i poštuju. Principi i načela za koja su se borili, pa i stradali, radnički aktivisti vek i po unazad, će i dalje biti načela koja nas vode u bolju budućnost – naglasio je Radojičić.

Pročitajte još:

On je kazao da bi delujući uravnoteženo i planski, građani trebalo da čuvaju prirodu i životnu sredinu kako bi i onima koji će raditi posle njih, ostavili dovoljno resursa i zdravo životno okruženje.

– Zato ovom prilikom molim sugrađane da tokom proslave praznika budu odgovorni prema svom zdravlju, poštujući sve važeće epidemiološke mere, ali i odgovorni prema beogradskim izletištima, šumama i zelenim površinama, koje treba da i posle prvomajskih praznika ostanu isto tako lepe kao što smo ih zatekli – zaključio je gradonačelnik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike