Vesić: Za sedam godina rekonstruisano više od 250 beogradskih parkova

14.05.2021

14:06

0

Nikada u prestonici nije bilo toliko uređenih malih parkovskih površina - kaže zamenik gradonačelnika

Vesić: Za sedam godina rekonstruisano više od 250 beogradskih parkova
Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na uređenju dva parka u Rakovici i tom prilikom istakao da je za sedam godina u Beogradu rekonstruisano više od 250 parkovskih površina.

Grad Beograd i Opština Rakovica trenutno uređuju park u naselju Kneževac, a drugi na Kanarevom brdu.

– Nikada u Beogradu nije bilo toliko uređenih malih parkovskih površina. Radilo se i na uređenju velikih parkova, poput Pionirskog i parka Ušće, ali i je sređeno i više od 250 malih parkovskih površina. One su veoma važne za ljude koji žive oko njih – naveo je Vesić.

On je precizirao da je za oba parka u Rakovici izdvojeno skoro 200.000 evra.

– Za uređenje manjeg parka u Kneževcu izdvojeno je 3,4 miliona dinara. Ovo je nastavak sređivanja ovog naselja gde je u prethodnom periodu završeno sa uređivanjem kanalizacije i parking prostora. Sada smo došli u situaciju da u Kneževcu uređujemo i igrališta za decu – ukazao je Vesić.

Beoinfo

Precizirao je da će park na Kanarevom brdu imati deo za mlađu i poseban deo za stariju decu, kao i prostor za odmor starijih sugrađana.

– Novi park će izgledati onako kako izgledaju parkovi u uređenom svetu. Ponosan sam što građani Beograda bez obzira na to u kom kraju žive dobijaju identične moderne parkove i zelene površine – istakao je Vesić i podsetio da se kvalitet života, između ostalog, ogleda u blizini parkova gde deca mogu da provode kvalitetno vreme.

Pročitajte još:

Najavio je završetak radova do početka avgusta, kao i nastavak uređenja parkovskih površina u svim delovima grada.

– Nastavićemo da ih uređujemo, jer građani Rakovice treba da imaju isti komfor kao što ga imaju i građani iz drugih delova grada – zaključio je zamenik gradonačelnika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike