Bratski gradovi: Održan sastanak predsednika skupština Beograda i Banjaluke u Starom dvoru (FOTO)

18.05.2021

13:18 >> 13:21

0

Autor: Jovana Vrećo

U proteklih nekoliko godina intenzivirali smo saradnju između glavnih gradova Republike Srbije i Republike Srpske i započeli velike projekte na dobrobit građ

Bratski gradovi: Održan sastanak predsednika skupština Beograda i Banjaluke u Starom dvoru (FOTO)
Copyright Beoinfo

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević primio je danas u Starom dvoru predsednika Skupštine Grada Banjaluke Mladena Ilića u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu nakon izbora.

Nikodijević je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je prva zvanična poseta predsednika Skupštine Banjaluke upravo Republici Srbiji i Gradu Beogradu.

Beoinfo

– U proteklih nekoliko godina intenzivirali smo saradnju između glavnih gradova Republike Srbije i Republike Srpske i započeli velike projekte na dobrobit građana oba grada. Nema ništa prirodnije od naše saradnje, a u prilog tome govori da smo prošle godine potpisali i Sporazum o bratimljenju Beograda i Banjaluke. To nam omogućava da u narednom periodu na lakši i efikasniji način realizujemo sve dogovorene projekte. Ima mnogo prostora za intenziviranje saradnje i to na prvom mestu u oblasti privrede, zatim u oblastima kulture i sporta a ono što je najvažnije i u oblasti uprava, gde možemo da razmenjuju iskustva u vezi sa nadležnostima institucija – pojasnio je Nikodijević.

Beoinfo

Kako je naveo, svi veliki projekti, investicije, vizije, počinju inicijativom odbornika, skupštinskim odlukama i izglasavanjem tih odluka u najvećem zakonodavnom domu.

Nikodijević je podsetio na brojne projekte koji se poslednjih godina realizuju u Beogradu, a koji su započeti upravo izglasavanjem u Skupštini grada.

Beoinfo

– Želimo da one dobre stvari stavimo na raspolaganje Banjaluci i da ono što je Banjaluka uradila preuzmemo za sebe. Imamo mnogo toga zajedničkog, tema o kojima možemo da razgovaramo kao što su saobraćaj, javni prevoz, efikasnost rada lokalnih organa. Ovo je prvi, a verujemo da ćemo u budućnosti imati mnogo susreta koji neće biti protokolarne prirode – rekao je Nikodijević.

Predsednik gradskog parlamenta Banjaluke Mladen Ilić rekao da je ovo njegova prva zvanična poseta van granica Republike Srpske i dodao da je prirodno da to bude Beograd, čime je nastavljena tradicija da dve prestonice budu mesta prvih sastanaka zvaničnika.

Pročitajte još:

– Beograd i Banjaluka su bratski gradovi. Moja želja je da nastavimo i unapredimo saradnju, na koju ćemo i u budućnosti biti ponosni. Razgovarali smo onome što je postignuto u Beogradu i Banjaluci poslednjih godina, kao i o planovima za naredni period. Ideja je da oformimo radne grupe koje će pomoći da se realizuju novi projekti. Imamo mnogo toga što možemo primeniti u našem gradu i tako poboljšati život građana – zaključio je Ilić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike