Pokrenut program podrške adolescentima u Centru za socijalni rad: Prijavljivanje putem telefona

27.05.2021

07:58

0

Autor: Jovana Vrećo

Postoji 12 tema koje će se obrađivati u radu sa korisnicima, a Centar za socijalni rad je pripremio i prigodne brošure u kojima je prikazan ceo program i na?

Pokrenut program podrške adolescentima u Centru za socijalni rad: Prijavljivanje putem telefona
Copyright Profimedia

Grad Beograd prepoznao je značaj preventivnih programa namenjenih građanima.

Oni su u Savetovalištu za brak i porodicu potpuno besplatni, a prijavljivanje je moguće putem telefona, istakla je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Beoinfo

– Novi program koji smo pokrenuli namenjen je adolescentima uzrasta od 15 do 19 godina koji dolaze sa porodicama koje su upoznate sa tim da će im deca biti uključena u program. Osim toga, nastavljamo sa već veoma uspešnim programom pokrenutim prošle godine, koji za cilj ima borbu protiv nasilja u porodici i govori o osnaživanju žena. Naime, bilo nam je važno da žene prepoznaju sve oblike nasilja, jer ono nije samo fizičko već i psihičko – podsetila je Stanisavljevićeva za televiziju K1.

Beoinfo

Naglasila je da su prijave za program još u toku, kao i da je prijava moguća telefonskim putem ili dolaskom u jedan od 17 centara za socijalni rad.

Beoinfo

– Postoji 12 tema koje će se obrađivati u radu sa korisnicima, a Centar za socijalni rad je pripremio i prigodne brošure u kojima je prikazan ceo program i način njegovog sprovođenja. Iako se radi o grupnom radu, važno je istaći da su primenjene sve epidemiološke mere i da nema razloga za bilo kakvu brigu. Očuvanje mentalnog zdravlja je izuzetno važno a rad sa mladima posebno tretira vršnjačko nasilje, kao i prevazilaženje svih situacija u kojima mladi mogu da se nađu tokom sazrevanja – istakla je sekretarka za socijalnu zaštitu.

Beoinfo

Licencirani psihoterapeut Slađana Ivanović ukazala je da se radi o vršnjačkom grupnom tretmanu u kojem korisnici uz psihoterapijski rad imaju mogućnost da sa vršnjacima razmene iskustva i dobiju podršku.

Pročitajte još:

Program će se održavati svakog utorka od 13.30 časova u Gradskom centru za socijalni rad.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike