"Obećanje će biti ispunjeno": Čitava Grocka do 2023. dobija vodu

01.06.2021

09:05

0

Vesić je dodao da se i u ovom trenutku na pomenutoj opštini iz budžeta Grada rade putevi u vrednosti od oko 240 miliona dinara

"Obećanje će biti ispunjeno": Čitava Grocka do 2023. dobija vodu
Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji vodovodne mreže u Ritopeku i tom prilikom izjavio da će u čitavoj opštini Grocka do 2023. godine biti rešen problem vodosnabdevanja.

– Njima je u prošlosti više puta obećana izgradnja vodovoda i tada sam im rekao da će do novembra ove godine imati vodu. Danas sa ponosom mogu da kažem da će to obećanje biti ispunjeno. Gradi se rezervoar i oko sedam kilometara sekundarne mreže prema Ritopeku biće završeno u novembru i to u Starom Ritopeku i delovima Novog Ritopeka – rekao je Vesić.

Beoinfo

On je dodao da se u međuvremenu završava projektovanje za više delove Ritopeka, a da su radovi planirani u sledećoj godini.

– Završili smo tender i narednih nedelja počinjemo izgradnju odvojaka sa regionalnog vodovoda Makiš – Mladenovac za Vrčin i Grocku. To će biti oko 15 kilometara sekundarne mreže, što znači da će do marta 2022. biti završen vodovod u Ritopeku a Grocka i Vrčin spojeni sa gradskim vodovodom – naglasio je zamenik gradonačelnika.

Beoinfo

Grad Beograd će 15. juna raspisati još jedan tender, poslednji deo regionalnog vodovoda Makiš–Mladenovac na teritoriji opštine Grocka, dodao je on.

– To su ona sela koja imaju problem sa vodosnabdevanjem – Dražanj, Kamendol, Pudravci, Umčari, Živkovac, a koja će do marta 2023. biti priključena na vodovodnu mrežu – rekao je Vesić.

Beoinfo

Napomenuo je da se u ovom trenutku na teritoriji opštine Grocka samo iz budžeta Grada rade putevi u vrednosti od oko 240 miliona dinara.

– Pored toga, Grad je izdvojio dva miliona evra za izgradnju lokalnih puteva na teritoriji opštine. U Grocku se do sada nije ulagalo iako ovaj kraj to zaslužuje. Ovo je voćarski kraj koji će tek biti u ekspanziji i na ovaj način samo pomažemo da ljudi izaberu Grocku kao mesto gde žele da žive – rekao je zamenik gradonačelnika.

Pročitajte još

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić istakao je da je u toku prva faza izgradnje vodovoda Makip–Ritopek i dodao da se očekuje da do kraja novembra budu završeni radovi.

– Ovo je trenutno najvažnije za naše građane. Ispunili smo dato obećanje. Očekujemo da će do 2023. cela opština Grocka, zahvaljujući Gradu Beogradu i Republici Srbiji, dobiti vodu za piće – zaključio je Pantelić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike