Ambasadorka Portugalije u poseti glavnom gradu: Beograd je dobra "siti brejk" destinacija

01.06.2021

10:58

0

Ovo je drugi susret gradonačelnika Beograda sa ambasadorkom Pinom u poslednje dve godine

Ambasadorka Portugalije u poseti glavnom gradu: Beograd je dobra "siti brejk" destinacija
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se danas sa ambasadorkom Portugalije Virdžinijom Pinom koja je rekla da srpska prestonica ima veliki potencijal kada je turizam u pitanju.

– Beograd ima veliki potencijal u tom aspektu, budući da muzeji u Beogradu, pre svega Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti, zaista imaju veliki broj umetnički vrednih eksponata – rekla je ambasadorka Portugalije na sastanku u Starom dvoru.

Navela je da je Beograd već izvesno vreme prepoznat kao dobra “siti brejk” destinacija, za produženi vikend, dodajući da je uverena da će srpska prestonica ostvariti svoje potencijale i u ovom segmentu.

Beoinfo

Ovo je drugi susret gradonačelnika Beograda sa ambasadorkom Pinom u poslednje dve godine.

Radojičić je rekao da je od ambasadorke saznao sam da je u 2019. godini Portugaliju posetilo čak 27 miliona turista, navodeći da je ta brojka još impresivnija ako se ima u vidu da ta zemlja ima oko 10 miliona stanovnika.

– Takođe mi je bio zanimljiv podatak da se u svojoj industriji turizma Portugalija mahom fokusira na takozvani kulturni turizam – rekao je Radojičić.

Pročitajte još

Istakao je da je neophodno da se razmenjuju iskustva kako bi, učeći jedni od drugih, uspeli da izvučemo najbolje i da se brže i lakše prilagođavamo novim situacijama što će nas, dodao je, u budućnosti svakako učiniti spremnijima za nove izazove.

Radojičić je rekao da Turistička organizacija Portugalije “Turismo de Portugal” radi odličan posao, te da su iskustva i saveti s portugalske strane nešto od čega će Beograd imati velike koristi.

– Zajednički rad i sinergija uvek daju dobre rezultate. Svi zajedno jedva čekamo da vidimo kraj pandemije kako bismo se vratili životu pre korone, a kada je konkretno o turizmu reč, da Beograd u što kraćem roku vratimo na godišnji rast broja turista od čak 20 odsto – zaključio je Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike