U susret Svetskom danu zaštite životne sredine: Očišćena deponija u Zemunu

04.06.2021

13:13

0

Današnja akcija je samo jedna u nizu i u tim svim aktivnostima partneri su nam građani i javna komunalna preduzeća - rekao je Milan Milisavljević, pomoćnik

U susret Svetskom danu zaštite životne sredine: Očišćena deponija u Zemunu
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

U susret 5. junu – Svetskom danu zaštite životne sredine, Gradska opština Zemun u saradnji sa JKP „Gradska čistoća” organizovala je akciju čišćenja deponije u Mozerovoj ulici.

– Današnja akcija je samo jedna u nizu i u tim svim aktivnostima partneri su nam građani i javna komunalna preduzeća. Mnogo resursa i energije trošimo tokom uklanjanja takvih deponija i đubrišta, jer ima puno onih koji se ponašaju neodgovorno – rekao je Milan Milisavljević, pomoćnik predsednika opštine Zemun, koji je obišao ekipe „Čistoće”.

Milisavljević je zahvalio odgovornim građanima koji obaveštavaju nadležne službe o svemu onome što ruži životnu sredinu, naglasivši da je upravo Dan zaštite životne sredine prilika da svi preuzmemo odgovornost i postanemo nosioci promena i primeri kako se čuva priroda.

Facebook/Go Zemun

Uloga novoformiranog Radnog tela za zaštitu životne sredine je da koordinira akcije, priprema i realizuje projekte u saradnji sa udruženjima građana, ustanovama i institucijama koje se bave ekologijom kako bi se strateški rešavali problemi iz ove oblasti i sačuvali postojeći prirodni resursi.

Gradska opština Zemun je pored redovnih aktivnosti na održavanju čistoće, pokrenula i sveobuhvatnu akciju čišćenja i uređenja saobraćajnica, ulica, parkova, igrališta, zelenih i međublokovskih površina.

Pročitajte još:

Posebna pažnja posvećena je kulturno-istorijskim celinama poput Gardoša, užeg jezgra Zemuna, priobalja i keja.

Opština Zemun je u sve vreme angažovana u kampanji popularizacije reciklaže, a u saradnji sa JKP „Gradska čistoća” uspostavljen je sistem odgovornog upravljanja otpadom podelom kanti za reciklažu svim domaćinstvima u prigradskim naseljima u Zemunu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike