Centar za socijalni rad pomaže korisnicima oko prijave za 3.000 dinara

07.06.2021

12:35

0

Autor: Lj. S.

Stanisavljevićeva je poručila da je sistem socijalne zaštite na raspolaganju svim korisnicima

Centar za socijalni rad pomaže korisnicima oko prijave za 3.000 dinara
Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević kaže da je svim korisnicima usluga sistema socijalne zaštite na raspolaganju pomoć oko prijave za novčanu pomoć od 3.000 dinara, koja je namenjena svim vakcinisanim građanima.

Ona je u uključnju za TV Prva rekla da su sve nadležne institucije od početka prijavljivanja građana za novčani iznos od 3.000 dinara posebnu pažnju posvetile korisnicima socijalne pomoći, kojih prema podacima Gradskog centra za socijalni rad ima blizu 17.000, od toga oko 10.000 starijih od 18 godina koji mogu da se prijave za ovu vrstu novčane podrške.

Nataša Stanisavljević Tanjug/Tara Radovanović

– Svima je ponuđena pomoć u procesu prijavljivanja, jer moramo da mislimo na ljude koji možda nemaju pristup internetu, sprečeni su zbog drugih razloga ili ne znaju kako da se prijave – navela je Stanisavljević.

Kako je saopšteno, Stanisavljević je rekla da je u toku prethodne sedmice veliki broj ljudi kontaktirao centre za socijalni rad i da su korisnici u konstantnoj komunikaciji sa nadležnim ustanovama.

Tanjug/ Sava Radovanović

– Čak i kada je u pitanju novčana pomoć poput ovih 3.000 dinara za vakcinaciju, odnosno pomoć koju ne isplaćuju ustanove socijalne zaštite, korisnici se mogu informisati preko centara za socijalni rad gde su im zaposleni uvek na usluzi – kaže Stanisavljević.

Navela je da su preko koordinatora za romska pitanja i gradskih opština nadležni obilazili neformalna naselja gde mahom žive pripadnici romske nacionalne manjine, kako bi prijava za novčanu pomoć svim vakcinisanim građanima bila maksimalno olakšana.

Poručila je da je sistem socijalne zaštite na raspolaganju svim korisnicima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi