Autobus za vakcinaciju ispred Saobraćajnog fakulteta: Cepivo primilo više od 4.000 građana

11.06.2021

11:32

0

Na raspolaganju dve vrste vakcine - Sinofarm i Fajzer

Autobus za vakcinaciju ispred Saobraćajnog fakulteta: Cepivo primilo više od 4.000 građana
Copyright Beoinfo

Autobus adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju danas je postavljen ispred Saobraćajnog fakulteta u Beogradu gde su studentima, ali i svim ostalim građanima na raspolaganju dve vrste vakcine – “Sinofarm” i “Fajzer”.

Autobus će biti otvoren do 16 sati, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da se trude da ovakve akcije organizuju svuda gde je to moguće i motivišu mlade da se vakcinišu.

Beoinfo

On je zahvalio Saobraćajnom fakultetu što su prihvatili poziv da na platou ispred tog fakulteta bude postavljen autobus za vakcinaciju u kome, kako je naveo, vakcinu protiv korone mogu da prime ne samo studenti Saobraćajnog, već i ostalih fakulteta, kao i građani koji žive u blizini.

“Svi mogu da prime vakcinu i svi su dobrodošli”, rekao je Vesić.

Istakao da je do sada u ovom autobusu vakcinisano više od 4.000 ljudi i još jednom pozvao sve da se vakcinišu jer je to, ističe, jedini put da izađemo iz krize.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, Beoinfo

– 21. juna treba da počnemo da živimo normalno, organizujemo koncerte, svadbe i druge proslave. Što se više nas bude vakcinisalo, pre ćemo se vratiti normalnom životu – poručio je zamenik gradonačelnika.

Gradska sekretakra za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je u Beogradu do sada vakcinisano 22 odsto građana uzrasta od 18 do 30 godina.

– To je jedan od najviših proseka u Srbiji, ali to nije dovoljno i zato smo kao Grad Beograd, na inicijativu zamenika gradonačelnika, svaki dan na terenu kako bi što više približili ljudima svest o važnosti imunizacije – rekla je Stanisavljević.

Navela je da će autobus za vakcinaciju ispred Saobraćajnog fakulteta biti do 16 sati i da građani tu mogu da prime Sinofarm i Fajzer vakcine.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, Beoinfo

Pozvala je sve, a posebno mlade da se vakcinišu i dodala da je Grad Beograd, zajedno sa Ujedinjenim festivalima Srbije, obezbedio 100 ulaznica za razne festivale koje će dobiti studenti koji tu dođu da se vakcinišu.

– Trudimo se na svaki način, i putem vaučera i drugih raznih pogodnosti da se približimo mlađoj populaciji jer nam je krajnji cilj da Beograd bude jedan od prvih gradova u Srbiji koji će dostići kolektivni imunitet – rekla je Stanisavljević.

Beoinfo

Predsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije Margareta Smiljanić rekla je da joj je drago da ovakve akcije mogu da organizuju ispred fakulteta.

Navela je da im je bilo važno da autobus za vakcinaciju bude postavljen na lokaciji gde postoji više fakulteta, te podsetila da se u blizini Saobraćajnog fakulteta nalazi još fakulteta i viših škola, kao i jedan studentski dom.

Pročitajte još

– Ovo je prilika za sve studente i ostale mlade da dođu i prime vakcinu, kako bi se što pre vratili normalnom životu i redovnim aktivnostima – rekla je Smiljanić.

Dekan Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Nebojša Bojović zahvalio je Gradu Beogradu na mogućnosti da što veći broj studenata bude vakcinisan jer to, dodao je, znači povratak u normalan život.

– Sledeće nedelje imamo upis koji će se vršiti fizičkim putem i veoma je važno da svi prime vakcine kako bi taj proces uspešno obavili – rekao je Bojović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike