Mališani dobijaju obnovljen vrtić: "Lolja" na Voždovcu biće renoviran tokom leta

17.06.2021

12:01

0

Prva faza rekonstrukcije je vredna oko 14 miliona dinara

Mališani dobijaju obnovljen vrtić: "Lolja" na Voždovcu biće renoviran tokom leta
Copyright Vrtić "Ljolja", Beoinfo

Tokom leta počinju radovi na kompletnoj obnovi vrtića “Ljolja” na Voždovcu, za šta će Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojiti oko 37 miliona dinara, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je danas obišao radove na rekonstrukciji krova na ovom vrtiću, što je prva faza rekonstrukcije koja je vredna oko 14 miliona dinara.

Slavko Gak, Beoinfo

– Radovi su pri kraju, ovde je krov dugo pravio probleme pri obimnim padavinama. Kada rešimo taj urgentni problem, tokom leta počinje i druga faza obnove ovog vrtića, za šta smo izdvojili dodatnih oko 23 miliona dinara – rekao je Gak.

Kako je istakao, na ovom vrtiću će se osim krova zameniti i spoljašnja stolarija, podovi, keramika, unutrašnja vrata, a drugom fazom predviđena je i rekonstrukcija podova, plafona, sanitarnih čvorova.

Beoinfo

– Građevinski radovi u beogradskim vrtićima su u punom jeku, dečje ustanove obnavljamou planski, kako bismo u svim vrtićima stvorili dobre uslove za boravak dece – rekao je Gak.

Zuce dobija prvi vrtić

Beoinfo

On je najavio da će ove godine i mesna zajednica Zuce na Voždovcu dobiti svoj prvi vrtić adaptacijom objekta koji se nekada koristio za predškolce.

– To sam građanima naselja Zuce obećao prošle godine, a ove ćemo započeti realizaciju te ideje – rekao je Gak.

On je istakao da se na teritoriji celog Beograda radi na proširenju kapaciteta državnih predškolskih ustanova gradnjom i adaptacijom objekata, te da je ovaj deo Voždovca u planu proširenja.

Predškolsku ustanovu “Čika Jova Zmaj”, u okviru koje se nalazi 31 vrtić, pohađa oko 5.400 dece.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike