Počast velikom piscu: Predloženo da Dobrica Ćosić dobije spomenik u Beogradu

19.06.2021

12:35 >> 12:50

0

Autor: Jovana Vrećo

Obeležje je planirano da bude postavljeno 29. decembra, na stogodišnjicu njegovog rođenja, i delo je čuvene vajarke Drinke Radovanović

Počast velikom piscu: Predloženo da Dobrica Ćosić dobije spomenik u Beogradu
Copyright Printcreen/Youtube

Kako bi se odala počast velikom srpskom piscu, Kulturno-prosvetna zajednica predložila je da Dobrica Ćosić dobije spomenik u Beogradu, saznaje “Kurir”.

Navodi se da je planirano da obeležje da bude postavljeno 29. decembra, na stogodišnjicu njegovog rođenja, i delo je čuvene vajarke Drinke Radovanović.

Odluku o ovome, kako saznaje pomenuti medij, treba da donese prvo Skupština grada Beograda i potvrdi Odbor za podizanje spomenika, koji čine Aleksandar Gatalica (predsednik) i članovi Goran Vesić, Andrea Radulović, Olivera Vučković, Marko Stojčić, Zoran Kuzmanović, Dragan Bogutović, Gojko Đogo i Duško Petrović.

Pročitajte još:

Predlog koji dolazi od Kulturno-prosvetne zajednice pred gradskim odbornicima mogao bi da se nađe krajem avgusta, a sa ovim je upoznata i književnikova ćerka Ana Ćosić.

Sekretar ove organizacije Živorad Ajdačić potvrdio je saznanja Kurira: – Podneli smo predlog da Dobrica Ćosić dobije spomenik, a sad su na potezu ljudi iz grada i komisije za obeležja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike