Komšije prve pritekle u pomoć: Gori zgrada na Lionu, vatrogasci sa krana gase vatru (VIDEO)

21.06.2021

15:53 >> 19:53

0

Autor: L. Đ. T.

Nezvanično, požar je izazvao kvar na klima uređaju

Komšije prve pritekle u pomoć: Gori zgrada na Lionu, vatrogasci sa krana gase vatru (VIDEO)
Copyright Požar na Lionu/24sedam/L.Đ.T

Nešto pre 16 sati, u ulici Radoja Domanovića na Zvezdari izbio je požar u stambenoj zgradi, a na teren su ubrzo stigla dva vatrogasna vozila i 35  vatrogasaca. Prema prvim informacijama požar je izazvao kvar na klima uređaju.

Na mestu događaja se nalaze i vozila sa kranom i dizalicama, pomoću kojih vatrogasci gase požar, koji bukti sve vreme.

Srećom, povređenih nema, saznaje ekipa 24sedam.

Kako je za 24sedam rekao komšija koji je pozvao vatrogasce, on je slučajno prolazio pored zgrade i video da se klima zapalila.

– Video sam sa ulice da gori klima koja se nalazi u potkrovlju zgrade. Supruga i ja smo brzo utrčali u zgradu i otrčali do stana u kojem je izbio požar. Pokucali smo na vrata i objasnili komšijama da im gori klima uređaj – rekao je komšija koji je pozvao vatrogasce.

On dodaje da se veoma uplašio u prvom momentu, ali na svu sreću komšije su iz stana brzo istrčale i niko nije zadobio povrede.

Međutim, vatrena stihija još uvek nije lokalizovana.

Požar lokalizuje nekoliko vatrogasaca koji se nalaze u kabini dizalice.

Dvojica vatrogasaca koji su učestvovali u gašenju požara na Lionu prebačeni su na Vojnomediscinsku akademiju.

Vatrogasaci nisu povređeni već su dehidrirali tokom gašenja požara.

Nakon dojave požara na Zvezdari, vatrogasne ekipe su veoma brzo stigle na lice mesta, ali nisu mogle da priđu zgradi čije potkrovlje je zahvatila vatrena stihija.

Nekoliko nepropisno parkiranih vozila na prilazu zgradi isprečilo se kolima vatrogasne službe. Operativni centar Skupštine grada odmah je reagovao i po hitnom postupku obavestio “Parking servis”, čije dizalice su uklonile parkirana vozila, koja su ometala akciju vatrogasaca.

Da nema povređenih potvrdio je i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

– Trenutno se radi na lokalizaciji, 35 vatrogasaca je ovde. Gašenje se vrši i iznutra i spolja. Ne možemo da kažemo da je lokalizovan, ali možemo da kažemo da je zahvaljujući požrtvovanosti ovih ljudi sprečeno širenje. Vatrogasci su prevezeni na VMA, u požaru nema stradalih i povređenih, naše kolege su dobro. Jako je loša konfiguracija terena. Nismo odmah mogli da započnemo gašenje zbog nepropisno parkiranih. Još uvek ne možemo da kažemo šta je uzrok požara, ali mogu da kažem da je požar izbio na jednom klima uređaju – istakao je Čaušić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike