Vodosnabdevanje u Grockoj zadovoljavajuće, u Vrčinu restrikcije: Trajno rešenje sledeće godine

26.06.2021

10:31 >> 09:20

0

Autor: Jovana Vrećo

Grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda potpisali su ugovor za izgradnju distributivnih cevovoda za ova naselja

Vodosnabdevanje u Grockoj zadovoljavajuće, u Vrčinu restrikcije: Trajno rešenje sledeće godine
Copyright Printscreen/Youtube

Situacija sa vodosnabdevanjem na celoj teritoriji opštine Grocka je zadovoljavajuća osim u naselju Vrčin gde su uvedene restrikcije, izjavio je predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić.

Prema njegovim rečima danas su u saradnji sa Gradom Beogradom u ovom delu opštine stigle četiri cisterne sa vodom za piće koje će obilaziti delove Vrčina.

– Pregovaramo trenutno sa jednim privatnim vodovodom kako bismo premostili nedostatak vode u ovom delu opštine dok se trajno ne reši problem vodosnabdevanja, izgradnjom sistema Makiš-Mladenovac u martu sledeće godine. Ovaj privatni vodovod pokriva oko 300 domaćinstava, a pošto ima još jedan bunar potrebno je da Gradski zavod za zaštitu zdravlja da odobrenje da se on stavi u funkciju. Očekujemo da u toku dana dobijemo tu informaciju. Ovaj problem nije nastao ove godine, prisutan je u letnjim mesecima i obično se javlja u julu i avgustu, ali je zbog ovih visokih temperatura već sada aktuelan – rekao je Pantelić.

On je apelovao na građane da namenski i racionalno troše vodu kako bi svi delovi Grocke imali redovno vodosnabdevanje.

Trajno rešavanje vodosnabdevanja

Beoinfo

Radi trajnog rešavanja vodosnabdevanja naselja Grocka i Vrčin, Grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda potpisali su ugovor za izgradnju distributivnih cevovoda za ova naselja.

Prema rečim Nanada Bajića iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda neto vrednost ugovorenih radova je 1,14 milijardi dinara i izvođač radova biće uveden u posao 1. jula.

Pročitajte još:

– Radovi će trajati devet meseci, tako da će u proleće sledeće godine biti stvoreni uslovi za priključenje građana naselja Grocka i Vrčin na gradsku vodovodnu mrežu. Gradiće se cevovodi koji se sa regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac granaju ka Vrčinu i Grockoj. Vezni cevovod za Grocku je dugačak oko 15 kilometara i za Vrčin oko 3 kilometra, a duž trase cevovoda biće izgrađeno 6 rezervoara i 3 crpne stanice – precizirao je Bajić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike