"Sećanje na žrtve jedne pogrešne ideje": Gradnja Memorijalnog centra "Staro sajmište" početkom 2022.

28.06.2021

10:03

0

Gradonačelnik Beograda je rekao da je Zakon o Memorijalnom centru Staro sajmište stupio na snagu, kao i da su se stvorili uslovi za gradnju

"Sećanje na žrtve jedne pogrešne ideje": Gradnja Memorijalnog centra "Staro sajmište" početkom 2022.
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je danas da će početkom sledeće godine početi da se gradi Memorijalni centar “Staro sajmište”.

On je u izjavi za RTS rekao da je Zakon o Memorijalnom centru “Staro sajmište” stupio na snagu i da su se stvorili uslovi za gradnju.

– Memorijalni centar imaće istraživački deo, deo za čuvanje dokumentacije i njihovu prezentaciju, a tu će se organizovati i razne manifestacije kako bismo gajili sećanje na nesrećno stradale žrtve jedne pogrešne ideje – rekao je Radojičić.

Pročitajte još

On je rekao da se trenutno priprema projektna dokumentacija za rekonstrukciju objekta Centralna kula, u kompleksu Starog sajmišta u Beogradu, za koju je planirano da se prva rekonstruiše.

Prema njegovim rečima, Zakon o Memorijalnom centru “Staro sajmište” stupio na snagu i da su se stvorili uslovi za gradnju.

– Kula je u izuzetno lošem stanju, nebezbedna je. Ceo objekat, posebno njegovi središnji delovi, uništeni su i nebezbedni za korišćenje – naveo je Radojičić i dodao da je važno da se ta značajna stvar posle toliko decenija reši.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike