Mladenovčani nakon osam dana konačno dobili vodu: Traže dugoročno rešenje za problem vodosnabdevanja

28.06.2021

15:30 >> 14:54

0

Nakon nekoliko dana protesta i blokade saobraćajnica oglasio se i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić

Mladenovčani nakon osam dana konačno dobili vodu: Traže dugoročno rešenje za problem vodosnabdevanja
Copyright Printscreen/ Youtube

Usred tropskog talasa koji je zahvatio Srbiju, žitelji Mladenovca vodu nisu imali osam dana, a kako tvrde muka sa nestašicom traje godinama unazad.

Naime, nakon što su nekoliko dana protestovali, Mladenovčani su sinoć izašli na ulice i blokirali glavnu raskrsnicu, a njihov jedini zahtev je da dobiju vodu.

Oni traže rešenje problema vodosnabdevanja, odnosno dolazak 50 cisterni dnevno iz Beograda, koje bi punile sistem mladenovačkog vodovoda, ali i dugoročno rešenje za problem vodosnabdevanja.

Printscreen/ Youtube

Nakon nekoliko dana protesta i blokade saobraćajnica oglasio se i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić, koji je istakao da od jutros svi građani Mladenovca imaju vodu pošto je vodovodni sistem stabilizovan.

– Prema izveštaju JKP “Mladenovac”, od jutros svi građani koji se snabdevaju sa našeg vodovoda imaju vodu. Tokom dana priključićemo još dva bunara, a treći krajem sedmice, tako da ćemo potpuno stabilizovati sistem – istakao je Glišić.

Podsetio je da su 23. juna, zbog remonta trafostanice, isključeni reni bunari koji snabdevaju Mladenovac, a posledica toga jeste prekid proizvodnje vode na bunarima i nestajanje vode iz glavnog kompenzacionog rezervoara.

Pixabay

Glišić je naveo da je Mladenovac u petak oko 20 sati zadesilo nevreme i da se dogodio kvar na velikoj trafostanici Stanojevac, koja strujom snabdeva devet reni bunara a oni proizvode dve trećine vode za vodovod.

– Cele noći ekipe Elektrodistribucije Beograd su bile na terenu i tek u subotu u 18.20 sati počelo je uključivanje vode u našim bunarima – precizirao je Glišić.

Pročitajte još

Naveo je da su svi građani, čak i u visinskim zonama, imali vodu u nedelju pre podne.

– Bila je velika potrošnja, ali smo ipak uspeli da obezbedimo da svi građani imaju vodu. U pojedinim delovima dolazilo je do trenutnog nestanka vode, ali sve je stabilizovano – rekao je Glišić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike