24sedam na najvišoj tački u prestonici: Pogledajte panoramu grada sa 168. metra Kule Beograd (FOTO+VIDEO)

01.07.2021

13:09 >> 15:46

0

Glavnu atrakciju predstavlja vidikovac od 360 stepeni sa kojeg se pruža fantastičan pogled

24sedam na najvišoj tački u prestonici: Pogledajte panoramu grada sa 168. metra Kule Beograd (FOTO+VIDEO)
panorama beograd foto kaca 0107 2021 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Radovi na izgradnji poslednjeg, 42. sprata najviše zgrade u Srbiji – Kule Beograd, danas su završeni, a reporteri portala 24sedam imali su priliku da obiđu budući simbol prestonice, kao i da se uvere kako izgleda panorama Beograda sa najviše tačke u gradu.

Prvo što se primeti kada se prilazi Kuli Beograd jeste njena impozantna visina od čak 168 metara.

Radnika ima na svakom koraku, grubi radovi su završeni, ali ostaje da se urade eksterijer i enterijer.

Nakon čekanja u redu, naši reporteri su ušli u lift koji ih je vrtoglavom brzinom odvezao do 37. sprata, a potom su se peške popeli do 42. sprata.

Kada smo stigli do poslednjeg sprata, izašli smo na vidikovac sa kojeg se pruža fantastičan pogled na čitav Beograd. Svi delovi grada se vide, kao i svi simboli prestonice – Hram Svetog Save, Beograđanka, Ušće, dve reke, kao i svi mostovi.

Glavnu atrkaciju Kule Beograd predstavlja upravo vidikovac od 360 stepeni koji su naši reporteri posetili.

Odatle se pruža nesvakidašnji pogled na znamenitosti Beograda, njegove reke i zalazak sunca, te će posetioci moći da sagledaju prestonicu iz potpuno novog ugla.

Smeštena na samom rubu između starog dela grada i Novog Beograda, Kula spaja dva lica naše prestonice, proslavljajući tradiciju i modernost.

Kula Beograd sa visinom od 168 metara, 42 sprata i ukupnom površinom od 50.000 kvadatnih metara dominira priobaljem Save.

Interesantna je zamisao arhitekte, koji je osmislio rotaciju zgrade od 90 stepeni, koja simbolično predstavlja ono po čemu je Beograd prepoznatljiv – ušće Save u Dunav.

Pročitajte još

Zahvaljujući inovativnim arhitektonskim rešenjima i fasadi od staklenih panela u kojima će se ogledati reke i panorama grada, zgrada odaje izgled fluidnosti.

– Kroz dizajn Kule želeli smo da prenesemo poruku o sposobnosti ovog grada da se uvek iznova izgradi, o njegovom progresivnom i snažnom duhu – rekao je Brajan Li, glavni arhitekta kompanije koja je projektovala Kulu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike