Stanisavljevićeva: Udesetostručena ulaganja u ustanove socijalne zaštite

04.07.2021

09:13 >> 09:48

0

Ona je podsetila i da je 2019. godine u Beogradu i Srbiji prvi put počela da se primenjuje usluga Predah”

Stanisavljevićeva: Udesetostručena ulaganja u ustanove socijalne zaštite
Copyright Nataša Stanisavljević, Beoinfo

Budžet za ulaganje u objekte socijalne zaštite u Gradu Beogradu ove godine je premašio 200 miliona dinara, dok je 2012. iznosio svega 20 miliona, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

– Od 2008. do 2013. godine praktično je bio urušen sistem socijalne zaštite u Beogradu, nije bila pokrenuta ni jedna nova socijalna usluga, nije bilo ličnog pratioca, personalnih asistenata niti pomoći u kući za decu sa smetnjama u razvoju. Nisu građeni novi dnevni boravci, niti namenske ustanove u kojima korisnici mogu da imaju konkretan smeštaj – rekla je Stanisavljevićeva.

Pročitajte još

Ona je podsetila i da je 2019. godine u Beogradu i Srbiji prvi put počela da se primenjuje usluga “Predah”, za privremeni i povremeni boravak osoba sa autizmom.

Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Petar Jordanov podsetio je da je uz taj boravak otvoreno još ovakvih prostora na nekoliko lokacija, poput onih u Ovči i Sopotu, što je mnogo značilo za roditelje koji žive u tim sredinama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike