Voždovac ide u visinu: Zgrade u Vojvode Stepe mogu da imaju i do osam spratova

15.12.2020

14:05

0

U izmenjenom Planu detaljne regulacije (PDR) navodi se da je povećanje opravdano kako bi se stambeni objekti sa ostalim koji su izgrađeni uz ovu ulicu

Voždovac ide u visinu: Zgrade u Vojvode Stepe mogu da imaju i do osam spratova
Copyright Printscreen/Google Maps

Dozvoljena spratnost za izgradnju planiranog stambeno-poslovnog kompleksa na širem području uz Ulicu vojvode Stepe povećana je na maksimalne visine do 32 metara, tačnije osam spratova.

Kako se navodi u izmenjenom Planu detaljne regulacije (PDR) povećanje je opravdano kako bi se izjednačili sa ostali objektima uz ovu voždovačku ulicu.

Ove izmene se odnose na područje između ulica Vojvode Stepe, Borisavljevićeve, Piroćančeve i Bože Jankovića, u blizini kružnog toka Autokomanda.

Pročitajte još: Zamena stabala u centru grada: Trg republike krasiće platani visoki 10 metara

Inicijator izrade ovog dokumenta je preduzeće “Dunav invest”, koje je vlasnik dela zemljišta i koje na ovom potezu planira izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa.

– Kako se zemljište prema važećem PDR šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe nalazi u podzoni C2, prelazni oblik između stanovanja u kompaktnom bloku i individualnog stanovanja u kojoj je dozvoljena maksimalna spratnost prizemlje, četiri sprata, potkrovlje i uvučeni sprat odnosno maksimalna visina venca 16,2 metra. Ovim planom se vrši usaglašavanje parametara sa planom višeg reda prema kome je u zoni M4, moguće izgradnja objekta u visini do maksimalno 32 metra – navodi se u izmeni i dopuni PDR.

Pročitajte još: Da li je ovo bezbedno? Kod Doma omladine proradila prva dijagonalna raskrsnica u Srbiji

Planirana pretežna namena definisana planom je porodično i višeporodično stanovanje sa kompatibilnim poslovnim sadržajima formirane u dve zone. Od toga je jedna izmena porodičnog stanovanja u višeporodično i druga mešoviti gradski centri u zoni više spratnosti.

Dokument je na javnom uvidu do kraja godine, pa će zainteresovani moći da se detaljnije upoznaju sa izmenama u zgradi Gradske uprave.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike