Deca Beograda: Filip Filipović - sjajni vaterpolista nosiće zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara

11.07.2021

17:19 >> 17:58

0

Sa drugovima iz reprezentacije Filip će na ovogodišnjim Igrama u Tokiju pokušati da odbrani zlatnu medalju osvojenu pre četiri godine u Riju

Deca Beograda: Filip Filipović - sjajni vaterpolista nosiće zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara
Copyright Filip Filipović/MN Press

Olimpijske igre u Tokiju počinju 23. jula, a nedavno je odlučeno da će zastavu Srbije na otvaranju Igara nositi Filip Filipović, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije i Sonja Vasić, košarkašica, koja je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Valensiji bila proglašena za najbolju igračicu šampionata.

Filip je rođen u Beogradu, 2. maja 1987. godine, a vaterpolo je počeo da trenira sa sedam godina u školi Partizana.

Sa 14 godina debitovao je za prvi tim Partizana kod trenera Dejana Udovičića. Standardni prvotimac crno-belih postao je u sezoni 2001/2002, kada je osvojio prvu duplu krunu. U narednih sedam godina bio je član Partizana sa kojim je još tri puta bio osvajač Prvenstva i Kupa Srbije.

MN Press

Sa 22 godine napustio je srpski vaterpolo i potpisao ugovor sa italijanskim gigantom Pro Rekom, u kojem se zadržao do 2012.

Nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, Filipović se vratio u srpski vaterpolo. Usledili su neuspešni pregovori sa Partizanom i Crvenom zvezdom, pa je odlučio da prihvati ponudu Radničkog iz Kragujevca.

U Kragujevcu je proveo dve godine i osvojio Kup Evrope 2013, a naredne godine bili su vicešampioni Evrope.

ATAImages/Antonia Ahel

Nova, stara luka za Filipovića od 2014. godine je ponovo u Đenovi. Zaigrao je po drugi put za Pro Reko, sa kojim je “potvrdio” titule Lige šampiona, Superkupa Evrope, te duple krune u Italiji.

Pro Reko je napustio u leto 2020. i prešao u mađarski Solnok u kojem se zadržao godinu dana, da bi u maju ove godine potpisao za grčki Olimpijakos.

Osvojio sve sa reprezentacijom

Filip će na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju sa vaterpolistima pokušati da odbrani zlatnu medalju osvojenu pre četiri godine u Riju. Jedan je od najboljih vaterpolista sveta, a sa Srbijom je osvojio – sve!

ATAImages/Antonio Ahel

Ovo će biti njegovo četvrto učešće na Olimpijskim igrama. Na debiju 2008. godine, pored starijih i iskusnijih igrača, nije imao punu minutažu. Četiri godine kasnije, na Igrama u Londonu, sa reprezentacijom Srbije osvojio je bronzanu medalju, a uvršten je u idealni tim turnira.

Pročitajte još

Na prošlim Igrama u Riju, pre pet godina, sa Srbijom je osvojio zlatnu medalju. Uz to, ponovio je uspeh sa prethodnog takmičenja, pošto je uvršten u idealni tim, ali i proglašen za najkorisnijeg igrača turnira.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike