Stanari Vojvode Vlahovića tri dana bez vode: Umesto "Vodovoda" kvar sanira Opština Zvezdara

17.12.2020

11:33 >> 08:01

0

Problem je sistemski i što pre mora da se reši - rekao je za 24sedam predsednik Udruženja građana Moje naselje Marko Mladenović

Stanari Vojvode Vlahovića tri dana bez vode: Umesto "Vodovoda" kvar sanira Opština Zvezdara
Copyright Privatna arhiva

Stanari Ulice Milovana Vidakovića, koja se nalazi u naselju Vojvode Vlahović, već tri dana nemaju vodu zbog cevi koja je pukla u ponedeljak ujutru i koju JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” nije htelo da sanira, jer kako tvrde, priključak za vodu nije legalan.

Iako je zgradu sagradila Građevinska direkcija Srbije, opština Zvezdara je danas angažalovala ekipe koje su izašle na teren kako bi sanirala kvar na vodovodnoj mreži, nakon čega bi stanari napokon trebali da dobiju vodu.

Privatna arhiva

Predsednik Udruženja građana “Moje naselje” Marko Mladenović za 24sedam kaže da iz “Vodovoda” još uvek nisu dobili nikakvu povratnu informaciju.

– Ekipe koje su danas došle finansirala je Opština Zvezdara, ali to nije njihov posao. Šta ako se sutra desi da cev ponovo pukne, iz “Vodovoda” će isto reći – nismo nadležni. Problem je sistemski i mora se što pre rešiti – podvukao je Mladenović.

Podsetimo, vodovodna cev u naselju Vojvode Vlahović pukla je u ponedeljak oko sedam ujutru, a njen intezitet se tom dana pojačao, te je voda skroz poplavila garažu i došla do lifta.

Pročitajte još

Stanari su nekoliko puta zvali “Vodovod” koji je rekao da neće izlaziti na teren jer je priključak za vodu nelegalan, kao i da cev nije u njihovoj nadležnosti.

Predsednik UG “Moje naselje” istakao je da je paradoksalno to što zgrada ima upotrebnu dozvolu, ako je tačno da je vodovodna mreža nelegalna, kako tvde u komunalnom preduzeću.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike