Kad se podigne Plava zastavica, kupanje na Adi može da počne (VIDEO)

06.06.2024

10:38

0

Radno vreme kupališta će biti od 10.30 časova do 18.30 časova

Kad se podigne Plava zastavica, kupanje na Adi može da počne (VIDEO)
Ada Ciganlija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Letnja kupališna sezona na Adi Ciganliji počinje sredinom juna kada će se podići Plava zastavica po 13. put za redom, a minimalna temperatura vode bude 22 stepena Celzijusa.

Maja Pavlović iz JP "Ada Ciganlija" najavila je da će kupališna sezona na Adi Ciganliji početi 16. ili 17. juna nakon što prođe Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima koje će na Savskom jezeru trajati do 15. juna.

Kako je rekla za Tanjug tada će se podići Plava zastavica što bi značilo da smo i ove godine uspeli da održimo kvalitet vode i da obezbedimo pošljunčenu plažu koja je potpuno uređena i da će bezbednost biti na visokom nivou.

- Sredinom juna očekujemo i prisustvo spasilačke službe na beogradskom moru, kao i dežurne službe Hitne pomoći, dok naša dežurna služba obezbeđenja radi tokom čitave godine 24 časa. Radno vreme kupališta će biti od 10.30 časova do 18.30 časova i u tom periodu će u zavisnosti od vremenskih prilika, doba dana i posećenosti, dežurati između 40 i 55 spasilaca - rekla je Pavlović.

Prema njenim rečima, da bi se otvorila kupališna sezona potrebno je da minimalna temperatura vode bude 22 stepena.

- I zato apelujemo pošto jezero trenutno nije dostiglo tu temperaturu da se naši posetioci ne kupaju na Savskom jezeru do samog otvaranja i da se pridržavaju svih pravila na kupalištu - rekla je Pavlović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike