24sedam razotkriva: Da li u prestonici vlada nestašica "beogradskih kartica"?

22.07.2021

17:30 >> 09:26

0

Autor: Jovana Vrećo

Nova kartica, osim što služi za prevoz, nudi mogućnost ostvarivanja raznih pogodnosti

24sedam razotkriva: Da li u prestonici vlada nestašica "beogradskih kartica"?
Copyright Foto: 24sedam/ Jovana Vrećo

Nova kartica za javni prevoz – “beogradska”,  iako se nalazi skoro mesec dana u prodaji, već je počela da zadaje muke pojedinim građanima koji nisu uspeli da je pronađu na trafici.

Portalu 24sedam javili su se pojedini sugrađani koji su se požalili kako na više mesta nisu uspeli da kupe novu karticu za javni prevoz, zbog čega smo odlučili da obiđemo nekoliko trafika u Beogradu, gde smo se uverili da je situacija, ipak, drugačija.

Pročitajte još:

Kako je objasnila sugrađanka Ivona S., njoj je nedavno istekla “bus plus” kartica, te je pre tri dana otišla po novu, do obližnje trafike u Rakovici, međutim, nije je pronašla.

– Na trafici su mu rekli da im “beogradska kartica” još uvek nije stigla, te da odem do menjačnice koja se nalazi nekoliko metara niže, jer, navodno, ona sve prva dobija. Nakon neuspelog pokušaja, na putu do posla, obišla sam trafiku i kod Beogradskoj sajma, kao i kod Sava centra, ali naišla sam na istu situaciju, karticu nisu imali – požalila se za 24sedam Ivona.

Ona je naglasila da ne želi da kupuje novu “bus plus” karticu, koja košta 250 dinara, jer kada joj istekne, svakako će morati da izdvoji novac za “beogradsku”, koja je bolja, zbog raznih popusta i drugih povlastica.

S druge strane, reporteri 24sedam danas su obišli nekoliko trafika, na kojima je nove “beogradske kartice” bilo.

24sedam/ Katarina Mihajlović

– Dobili smo kartice još pre dve nedelje. Kupuju ih sugrađani, pretpostavljam da svi znaju za pogodnosti koja ona donosi – rekla nam je žena koja radi u trafici na Novom Beogradu, pokazujući svežanj pomenutih kartica.

Ista situacija bila je i na drugim kioscima koje smo obišli, gde su nam prodavci naglasili da kartica – ne fali.

24sedam/ Jovana Vrećo

Povodom navodne nestašice novih kartica za javni prevoz, iz kompanije “Kentkart” za 24sedam su objasnili o čemu se zapravo radi.

– Kartice se mogu kupiti na više od 1.500 prodajnih mesta, odnosno, kioska širom grada. Može se dogoditi da negde nema kartica ukoliko se rasprodaju, ali to je redak slučaj i kiosci brzo dobijaju nove količine – naveli su u kompaniji.

Niz pogodnosti

Promo/ “Kentkart”

Građani mogu da koriste “bus plus” sve dok im ne istekne, a onda da uzmu beogradsku, koja, osim što se koristi za prevoz, omogućava i ostvarivanje raznih pogodnosti.

Omogućeno je da uz personalizovanu karticu, od 12. jula, sa kupljenom mesečnom kartom za tekući mesec, građani mogu da koriste termine za plivanje na gradskim bazenima za samo jedan dinar i da jednom mesečno kupe ulaznicu za Zoološki vrt za 350 umesto 550 dinara, kolika je inače cena.

Vikipedija/Miljan Simonović

Tako građani mogu da ostvare popuste pri kupovini karata za pozorišta, bioskope, muzeje, pri plaćanju “Infostana” i drugih obaveza, računa u ugostiteljskim objektima i prodavnicama.

Ova nova kartica funkcioniše po principu dva novčanika, gde će iz jednog moći da se uplaćuje karta za prevoz, a drugi će moći da se dopunjuje i tako plaća korišćenje javnih bicikala, parkinga i drugo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike