Od danas na ulicama nova linija javnog prevoza, druga pojačana

28.05.2024

09:58

0

Na liniji će raditi tri vozila sa intervalom nailaska od 30 minuta

Od danas na ulicama nova linija javnog prevoza, druga pojačana
Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Ekspres linija javnog prevoza 610E od danas saobraća na relaciji Novi Beograd (Blok 70) preko Surčina do Jakova, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Na liniji će raditi tri vozila sa intervalom nailaska od 30 minuta.

Sekretarijat za javni prevoz je do sada razmatrao više različitih zahteva da se na relaciji između dve gradske opštine - Novi Beograd i Surčin uspostavi nova ekspres linija javnog gradskog prevoza, koja bi činila najbržu prevoznu uslugu na navedenoj relaciji. 

Upravo iz navedenih razloga, odlučeno je da nova linija koristi na teritoriji opštine Surčin petlju „Surčin 1“ i preko prilaznog puta i Trga Zorana Đinđića saobraća do centra opštine, odakle nastavlja dalje sve do terminusa u Jakovu.

Na navedeni način, korišćenje i presedanje na novu ekspres liniju biće omogućeno korisnicima iz svih delova Surčina, odnosno i iz pravca Progara, Petrovčića i Dobanovaca.

Novi polasci

Linija javnog prevoza broj 306 (Ustanička – Leštane) je, na zahtev građana i predlog opštine Grocka, pojačana dodatnim vozilom.

Na taj način je interval nailaska vozila na liniji značajno popravljen, posebno u vršnim intervalima, gde umesto na 40 minuta vozila sada saobraćaju na 26 do 27 minuta, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike