Nastavlja se akcija besplatnog postavljanja rampi "Beograd bez barijera"

24.04.2024

09:04

0

Cilj je postavljanje besplatnih rampi za osobe sa invaliditetom svuda gde za to postoje tehničke mogućnosti

Nastavlja se akcija besplatnog postavljanja rampi "Beograd bez barijera"
Copyright Tanjug/Video

Javno komunalno preduzeća "Gradsko stambeno" nastavlja i ove godine akciju "Beograd bez barijera" u kojoj se na ulaze višespratnica u glavnom gradu besplatno postavljaju rampe za osobe s invaliditetom, izjavio je danas za Tanjug Igor Ćurčić iz JKP “Gradsko stambeno”.

Akcija “Beograd bez barijera” je, prema njegovim rečima, započeta početkom 2015. godine sa ciljem postavljanja besplatnih rampi za osobe sa invaliditetom svuda gde za to postoje tehničke mogućnosti i do sada je postavljeno više od 560.

Pixabay
 

- Upravnici podnose pisani zahtev za postavljanje rampe, kako bi bilo ispitano da li na osnovu Pravlnika o tehničkim standardima planiranja, projektovanja i izgradnje objekata postoje objektivni tehnički uslovi da se rampa postavi tako da nikoga ne ugrožava, odnosno da bude bezbedna a ujedno i u skladu sa sim važećim zakonskim propisima - dakle da bude propisan nagib, da ne pregradi trotoar ili ne ugrozi prisup nekom merno razvodnom ormanu, nekoj zelenoj površini, da ne ugrozi integritet nečijeg stanara - rekao je Ćurčić.

Tanjug/Video
 

 

On je rekao da je uslov za postavljanje rampi da zgrada bude u sistemu održavanja JKP "Gradsko stambeno" a prednost imaju one zgrade gde postoji više osoba sa invaliditetom naročito ako je u pitanju dete.

- Nakon podnošenja zahteva, naša komisija izlazi na teren i ako postoje tehnički uslovi rampa se u najkraćem roku postavlja besplatno - rekao je Ćurčić.

Tanjug/Video
 

 

On je izjavio da se rampe postavljaju tokom cele godine kada god to dozvoljavaju vremenski uslovi i sredstva su obezbeđena do kraja ove godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike