Šapić čestitao školsku slavu – Sveti Sava svim đacima i prosvetnim radnicima (FOTO)

27.01.2024

13:27

0

On je naglasio da želi da osobine koje su Svetog Savu krasile, mudrost, darovitost, produhovljenost i maštovitost, krase generacije naših đaka i studenata

Šapić čestitao školsku slavu – Sveti Sava svim đacima i prosvetnim radnicima (FOTO)
Aleksandar Šapić čestitao školsku slavu - Copyright Beoinfo

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić posetio je danas povodom školske slave – Svetog Save Osnovnu školu „Momčilo Živojinović” u Mladenovcu i tom prilikom uputio iskrene čestitke svim predškolcima, đacima, vaspitačima, nastavnicima i profesorima.

Obraćajući se prisutnima on je istakao da je danas praznik posvećen ocu srpske duhovnosti, kulture, osnivaču srpske crkve i prosvetitelju.

Beoinfo
 

Prema njegovim rečima Sveti Sava nam je ostavio mnogo toga važnog, sva njegova dela kao duhovnika i poglavara Srpske pravoslavne crkve, zakonodavca, pisca i književnika, narodnog učitelja i prosvetitelja, zadužbinara i graditelja.

Šapić je naglasio da zato želi da osobine koje su Svetog Savu krasile, mudrost, darovitost, produhovljenost i maštovitost, krase generacije naših  đaka i studenata.

Beoinfo
 

Prosvetnim radnicima, koji obavljaju jedan od najodgovornijih poslova u društvu, poželeo je da nastave da posvećenošću i ljubavlju prema svom poslu izvode decu na pravi put, put koji nam je pre toliko vekova pokazao naš veliki prosvetitelj Sveti Sava.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike