Poznat uzrok požara u Kineskom tržnom centru u Bloku 70? Kinezi tvrde da je vatrena stihija buknula kada je radnik uključio grejalicu!

24.01.2024

11:36

0

U gašenju su učestvovala čak tri helikoptera i 76 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila

Poznat uzrok požara u Kineskom tržnom centru u Bloku 70? Kinezi tvrde da je vatrena stihija buknula kada je radnik uključio grejalicu!
Copyright 24sedam/Milica Mališ

Vatrena stihija zahvatila je rano jutros Kineski tržni centar u Bloku 70, a prema prvim informacijama sa lica mesta sumnja se da je požar izbio kada je jedan radnik došao na posao i uključio grejalicu!

Među Kinezima mogu se čuti priče da je požar krenuo iz jedne prodavnice, nakon čega se proširio na još tri lokala. Navodno, zbog količine robe koja je lako zapaljiva vatrena stihija se širila velikom brzinom.

- Tu su neispravne instalacije i zbog njih se požar lako proširio - kaže jedan Kinez.

Nemi od šoka i neverice što je drugi put za dve godine izbio požar u Kineskom tržnom centru, kineski državljani, vlasnici radnji pokušavaju na sve načine da dođu do robe. Neki od njih ušli su u deo koji je goreo prošli put i ćutke spasavaju šta se spasiti može.

Podsetimo, požar je izbio rano jutros u 6.50 sati, a konačno je lokalizovan oko 9.20. U gašenju su učestvovala čak tri helikoptera, 76 vatrogasaca - spasilaca sa 25 vozila, a angažovani su i pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva Matica Zemun, četvoro dobrovoljnih vatrogasaca sa jednim vozilom, kao i autocisterne Gradske čistoće i Vodovoda.

Apel da se nose maske

Zbog požara na Novom Beogradu vazduh u prestonici je dodatno zagađen. Preporuka je da se obavljanje aktivnosti preusmeri na zatvoreni prostor dok se ne poboljša kvalitet vazduha, a ako izlazite - stavite masku koja štiti od zagađujućih materija.

(Blic)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike