Novi napadi na radnike koji zaprašuju komarce: Razlupali im vozila, intervenisala i policija

10.08.2021

13:15 >> 13:23

0

Autor: Jovana Vrećo

Direktor Gradske čistoće Marko Popadić ponovo je apelovao da se ekipama koje sprovode akcije suzbijanja komaraca omogući neometano obavljanje posla

Novi napadi na radnike koji zaprašuju komarce: Razlupali im vozila, intervenisala i policija
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Proteklog vikenda napadnute su dve ekipe “Gradske čistoće”, dok su zaprašivale na opštini Voždovac.

Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, napadi su se dogodili tokom vikenda, a jedan napad bio je u ulici Medakovićeva 22, kada je nepoznati napadač zaustavio službeno vozilo ekipe “Čistoće” koja je sprovodila akciju suzbijanja komaraca i udarajući tupim predmetom oštetio vozilo i tablet uređaj.

Dodaje se da je akcija suzbijanja komaraca morala da bude obustavljena i da je intervenisala i policija.

Drugi napad dogodio se u ulici Jove Ilića, gde je takođe nepoznato lice čvrstim predmetom udaralo u vozilo pokušavajući da spreči ekipu u obavljanju posla, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, na vozilu su vidljiva manja oštećenja, a ekipa Sektora ekologije je ipak nastavila da sprovodi akciju suzbijanja komaraca.

Beoinfo

Direktor “Gradske čistoće” Marko Popadić ponovo je apelovao da se ekipama koje sprovode akcije suzbijanja komaraca omogući neometano obavljanje posla.

– Naše ekipe se svakodnevno susreću s verbalnim napadima, a veoma često i fizičkim nasrtajima na vozila, pa i zaposlene. Pojedinci na razne načine sprečavaju zaposlene u obavljanju posla zbog čega se dešava da se na nekim lokacijama, iako planirana, akcija suzbijanja komaraca ne sprovede – rekao je Popadić.

Preparati bezbedni

Dodao je da veruje da su pojedini sugrađani uplašeni za svoje zdravlje, ali da je neosnovano da smatraju da bi suzbijanje komaraca moglo negativno da utiče na zdravlje ljudi i životinja.

– Suzbijanje komaraca obavlja se decenijama unazad, a danas se koriste preparati koji su apsolutno bezbedni – istakao je Popadić.

Pročitajte još:

Naveo je da strah ne može biti opravdanje za nasilje i poručio da će svaki napad biti prijavljen nadležnim organima.

– Apelujem na sugrađane da ne ometaju ekipe tokom sprovođenja akcija, jer je neophodno dobro uraditi posao, koji predano obavljamo za dobrobit svih stanovnika Beograda – rekao je Popadić.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike