U Beogradu otvoren prvi Karijerni centar za osobe za invaliditetom

18.10.2023

17:40

0

Usluge Karijernog centra obuhvatiće individualno savetovanje, radne prakse i različite obuke za tržište rada

U Beogradu otvoren prvi Karijerni centar za osobe za invaliditetom
Copyright Beoinfo

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Petar Jordanov prisustvovao je danas otvaranju prvog Karijernog centra za osobe sa invaliditetom u Beogradu, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Projekat „Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”, u okviru kog se realizuje aktivnost otvaranja Karijernog centra za osobe sa invaliditetom, sprovodi „Forum mladih sa invaliditetom”, a podržava ga Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Projekat se sprovodi u šest lokalnih samouprava u Srbiji, i to u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Valjevu i Nišu.

- Udruženje „Forum mladih sa invaliditetom” i Sekretarijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda potpisali su memorandum o saradnji na projektu u decembru 2022. godine, a današnje otvaranje centra je jedan od ciljeva projekta - naveo je Jordanov.

Beoinfo
 

Usluge Karijernog centra za osobe sa invaliditetom obuhvatiće individualno savetovanje, radne prakse i različite obuke za tržište rada. 

- Grad Beograd preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu pruža podršku organizacijama civilnog društva koje se bave unapređenjem položaja osoba sa invaliditetom tako što podržavaju njihove aktivnosti. Podržavajući programe i projekte koji za cilj imaju unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, trudimo se da im olakšamo svakodnevno funkcionisanje. Današnje otvaranja karijernog centra jeste dobar pokazatelj da zajedno možemo mnogo da postignemo - istakao je Jordanov i zahvalio svim partnerima na realizaciji ovog projekta.

Događaju su prisustvovali Kristofer Vajt, v. d. direktora ODEG-a, Tijana Koprivica iz „Delta holdinga”, i  Dragana Došić, ambasadorka projekta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike