Aleksandar Šapić dao ostavku na mesto gradonačelnika Beograda

29.09.2023

10:11

0

Autor: M.M.

"I nakon ovog čina, nastaviću jednako predano i posvećeno da obavljam posao", saopštio je Šapić

Aleksandar Šapić dao ostavku na mesto gradonačelnika Beograda
Aleksandar Šapić - Copyright Beoinfo

Aleksandar Šapić podneo je ostavku na mesto gradonačelnika Beograda.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Upravo sam podneo formalnu ostavku na mesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni uslovi za održavanje izbora koji bi se, pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. decembra održali i na nivou Beograda - rekao je Šapić i dodao:

- I nakon ovog čina, nastaviću jednako predano i posvećeno da obavljam posao gradonačelnika, da bi se neometano obezbedilo sprovođenje i realizacija kako svih revolucionarnih socijalnih mera, tako i projekata koje smo realizovali, započeli ili najavili, a koji su obeležili period od kada sam došao na ovo mesto. Kad Vlada Republike Srbije uvede privremeni organ i kada se konačno steknu svi pravno-formalni uslovi za raspisivanje izbora 17. decembra, očekujem da kao predsednik tog tela takođe nastavim da vodim Beograd, do dana izbora i konačne provere poverenja za sve što smo uradili u prethodnih godinu i po dana i što tek planiramo da uradimo za dobrobit Beograda i svih naših Beograđana - zaključio je Šapić.

Da će izbori biti uskoro i vrlo verovatno 17. decembra rekao je i sam Šapić.

Tada je najavio kakvi će biti njegovi dalji koraci.

- Znaćete za par dana. Ako izbori budu 17. decembra, ako to bude konačan dogovor, znaćete za par dana. Postoje tačno zakonske procedure koje uslovljaju tu odluku. Za par dana ćete imati informacije ukoliko se budemo dogovorili da konačan datum bude 17. decembra. A vrlo verovatno će biti, a za par dana ćete znati koji ćete biti potezi da bismo morali da sprovedemo izbore 17. decembra - rekao je Šapić.

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike