Obrt u Glamočkoj ulici: Investitor srušio deo zida ispred kuće porodice Samardžić (VIDEO)

19.08.2021 | 20:03 >> 22:19

Autor: Lj. Stanković

Komšije i ja nećemo odustati dok se cela situacija ne reši - rekla je Bojana Samardžić

Copyright Bojana Samardžić, 24sedam/Lj. S.

Izvođač radova u popodnevnim satima je srušio deo zida u Glamočkoj ulici, na opštini Zvezdara, koji se nalazi ispred kuće Bojane Samardžić, stanarke čija sestra tu živi sa devojčicom sa Daunovim sindromom.

Pročitajte još

Prema rečima Bojane, investitor nije srušio ceo zid, već samo deo, jer je predsednik opštine Zvezdara, rekao da je njena porodica najugroženija.

– Naveo je i to da je ovo samo privremeno rešenje i da će od nadležnih institucija morati da traži pravo službenosti, tj. pravo na prolaz kroz parcelu investitora. Komšije i ja nećemo odustati dok se cela situacija ne reši, zbog toga što od nadležnih nismo dobili jasna uverenja da je ulica ispred naših kuća njegova – rekla je za N1 Bojana Samardžić.

Copyright 24sedam/Lj. S.

Sekretarijat za inspekcijske poslove Grada Beograda je u saopštenju naveo da je izlaskom na teren utvrđeno da je izveden armirano betonski trakasti temelj i započeto zidanje zida betonskim blokovima.

Copyright 24sedam/Lj. S.

Oni dodaju da je konstatovano da na gradilištu nije postavljena gradilišna tabla i da gradilište nije obeleženo na propisani način.

– Građevinska inspekcija je 19. avgusta donela rešenje o zatvaranju gradilišta, koje je izvršeno istog dana postavljanjem posebne trake za zatvaranje gradilišta, znaka “Zatvoreno gradilište” i pribijanjem rešenja na objekat – navodi se u odgovoru koji je dostavio Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam