Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja u Beogradu od 2. do 9. oktobra!

25.09.2023

11:22

0

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada toplotnih izvora 15 toplana i 18 kotlarnica

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja u Beogradu od 2. do 9. oktobra!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počinju u ponedeljak, 2. oktobra i trajaće do ponedeljka, 9. oktobra 2023. godine, saopštilo je jutros Javno-komunalno preduzeće "Beogradske elektrane”.

Probe će biti obavljene u okviru završnih priprema za predstojeću grejnu sezonu koja, prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Gradu Beogradu, zvanično počinje 15. oktobra.

Funkcionalne probe nisu tzv. tople probe i ne podrazumevaju početak isporuke toplotne energije, a korisnici sistema daljinskog grejanja trebalo bi da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih grejnih instalacija i samo ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar odmah prijave Servisnom centru grada Beograda pozivom na broj telefona 11-0-11.

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada toplotnih izvora (15 toplana i 18 kotlarnica), toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih grejnih instalacija u objektima. Cilj je da proizvodna i distributivna postrojenja budu što bolje pripremljena za predstojeću grejnu sezonu.

"Beogradske eleketrane" su apelovale na potrošače da ne upućuju prijave kvara Servisnom centru grada Beograda (11-0-11) ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladno-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

Probe toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih grejnih instalacija obavljaće se prema sledećoj dinamici: 2. oktobar – Toplane: „Cerak“ i „Mladenovac“, kotlarnice: „Janka Veselinovića“, „Uprava prihoda“, „Sremčica“ i „Barajevo“, dan kasnije, u utorak, toplane: „Dunav “, „Miljakovac“ i kotlarnice: „GAK Narodni front“, „Luka Beograd “ i „Resnik“ i „Železnik“. U sredu će biti probe toplana „Voždovac“, „Mirijevo“, „Borča“ i „Višnjička banja“ i kotlarnica „Braće Marić 3-7“ i obnovljiv izvor energije „Ovča“. U Četvrtak, 5. oktobar toplane „Konjarnik“, „Banovo brdo“ i „Batajnica“. kotlarnice „Makedonska-Jakšićeva“, „Šeher – Andre Nikolića 3“, u petak toplane „Novi Beograd“, „Zemun“ i „Medaković “ i kotlarnica „Vrtlarska“, „Ljutice Bodana 2“ i „Dom zdravlja Braće Jerković“. U ponedeljak, 9. oktobra, izvodiće se funkcionalne probe kotlarnica „Institut Majka i dete“, „KBC Bežanijska kosa“, „KBC Zvezdara – Preševska 31“, „KBC Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161“, „KBC Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161-parna strana“.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike