Radovi prave karambol u javnom prevozu: Mnoge linije menjaju red vožnje - evo kako će saobraćati

22.09.2023

15:17

0

Autor: L. Đ. T.

Informacije je saopštio Sekretarijat za javni prevoz

Radovi prave karambol u javnom prevozu: Mnoge linije menjaju red vožnje - evo kako će saobraćati
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju Bulevara despota Stefana (Stari grad), na delu od Ulice Džordža Vašingtona do Cetinjske, od 23. septembra do 31. oktobra doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi podrazumevaju zauzeće predmetne deonice, pri čemu će se vozila javnog prevoza kretati na sledeći način: vozila sa linija 16, 27E, 35, 58 i 95 i minibus linije E6 će u smeru ka Novom Beogradu i Železniku saobraćati Bulevarom despota Stefana, ulicama Džordža Vašingtona, Francuskom, Trg republike, Makedonskom, Dečanskom i dalje redovnim trasama, dok će u smeru ka Pančevačkom mostu saobraćati ulicama Dečanskom, Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnim trasama.

Vozila sa ovih linija će koristiti stajališta „Dušanova” i „Trg republike” (ispred „Dunav osiguranja”) na izmenjenom delu trasa u smeru ka Novom Beogradu i Železniku, dok će u smeru ka Pančevačkom mostu koristiti stajalište „Dušanova” na izmenjenom delu trase.

M.M./ATAImages
 

Vozila sa linija 32E i 43 će saobraćati skraćenim trasama do okretnice „Železnička stanica (Pančevački most)”. Vozila sa noćnih linija 27N i 32N će saobraćati s terminusa „Trg republike” ka Mirijevu i Višnjici ulicama Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnim trasama. Vozila sa noćne linije 101N će saobraćati s terminusa „Trg republike” u oba smera ulicama Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnom trasom.

Trole 40 i 41 menjaju red vožnje

Tokom izvođenja radova na pregledu i popravci trolejbuske kontaktne mreže u Paunovoj ulici, na delu između Crnotravske ulice i okretnice „Banjica 2”, od subote 23. septembra od 1 sat do 1. oktobra, do 3.30 časova, doći će do promena u radu trolejbuskih linija 40 i 41.

U Paunovoj ulici doći će do isključenja struje u trolejbuskoj kontaktnoj mreži, te će vozila na linijama 40 i 41 saobraćati skraćenim trasama do stare okretnice „Banjica” i nosiće oznake 40L i 41L. Biće uspostavljena privremena autobuska linija 41A koja će saobraćati na trasi stara okretnica „Banjica” – „Banjica 2”.

Prilikom izvođenja radova biće obustavljen trolejbuski saobraćaj, dok će autobuski saobraćaj funkcionisati preostalom širinom kolovoza, regulisano privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Linija 64

Saobraćaj u Ulici Milana Rakića, na delu između ulica Cara Jovana Crnog i Batutove, od subote 23. septembra od 20 časova do nedelje, 24. septembra do 8 časova, biće izmenjen na liniji 64.

Tokom trajanja radova doći će do zatvaranja Ulice Milana Rakića, od zone raskrsnice sa Batutovom ka Ulici cara Jovana Crnog.

U smeru ka Šumicama vozila na liniji 64 saobraćaće ulicama Batutovom, Bulevarom kralja Aleksandra, Mite Ružića, Budmanijevom i dalje redovno, dok će u smeru ka Zvezdari saobraćati ulicama Mlavskom, Milana Rakića, Deskaševom, Bulevarom kralja Aleksandra, Batutovom i dalje redovno.

Stajalište „Deskaševa”, za smer prema Zvezdari, privremeno se izmešta na oko 60 metara pre redovne pozicije u Ulici Milana Rakića, ispred kućnog broja 93 (pre raskrsnice sa Ulicom Jovana Đaje).

Na ostalim izmenjenim delovima trase vozila sa ove linije će koristiti sva postojeća stajališta linija JGP-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike