Gradonačelnik Šapić na promociji kadeta Vojne akademije u prvi oficirski čin

09.09.2023

14:30

0

Program svečanosti uveličali su i naleti vazduhoplova Vojske Srbije, kao i nastupi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” i Reprezentativnog orkestra Garde

Gradonačelnik Šapić na promociji kadeta Vojne akademije u prvi oficirski čin
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je danas ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije ceremoniji tokom koje je 175 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije promovisano u prve oficirske činove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na početku obraćanja na ceremoniji citirao Vojvodu Mišića, koji je rekao da se lako u ratu gubi glava, ali i da se jednako lako gubi i obraz.

- Lepo je i časno biti vojnik Vojske Srbije, lepo je i časno služiti svojoj otadžbini. Ničeg lepšeg i časnijeg nema, ali vam taj posao neće biti lak. U stvari, sećaćete se svog školovanja kao najlepših godina svog života i hvala vam na tome što ste odgovorno i ozbiljno pristupili tom poslu. Hvama vam što danas možemo mnogo toga da očekujemo od vas u budućnosti i što od vas možemo mnogo toga da tražimo - rekao je Vučić.

On je zahvalio vojnicima Vojske Srbije što su i po snegu, suncu, kiši, vetru obavljali svoje nimalo lake zadatke, uvek otadžbinu stavljajući ispred svega. 

Vojnu akademiju završava 148 kadeta i kadetkinja 143. i 144. klase Vojne akademije, među kojima je 10 kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dva kadeta iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA završava 27 mladića i devojaka iz 9. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Program svečanosti uveličali su i naleti vazduhoplova Vojske Srbije, kao i nastupi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” i Reprezentativnog orkestra Garde.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike