Šapić otvorio sportsku halu i Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju: Barajevo će postati najatraktivnija lokacija za život

28.08.2023

15:46

0

Projekti koje smo uradili u Barajevu i koje ćemo tek raditi, stavljaju ovu opštinu u privilegovan položaj u odnosu na centar Beograda - rekao je gradonačelnik

Šapić otvorio sportsku halu i Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju: Barajevo će postati najatraktivnija lokacija za život
Copyright Tanjug/BeoInfo

Povodom Dana opštine Barajevo gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i predsednik pomenute opštine Slobodan Adamović svečano su danas otvorili Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju i Sportsko-rekreativni centar. 

Predsednik opštine najavio je da će na jesen biti postavljen kamen temeljac otvorenog bazena u Barajevu, što će označiti početak druge faze izgradnje sportskog kompleksa. 

Tanjug/BeoInfo
Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju

- Povodom Dana opštine Barajevo, osvrnuću se na proteklih sedam godina, jer je danas verovatno poslednji put kada ću vam se obratiti sa mesta predsednika opštine. Ponosan sam što Barajevo po prvi put dobija sportsku halu, građani više neće morati da idu u druge opštine kako bi uživali u letu. Takođe, stanje infrastrukture je na zavidnom nivou, završili smo gasifikaciju cele opštine, i asfaltirali nekoliko stotina ulica - naveo je Adamović. 

On je istakao da je na teritoriji opštine Barajevo postavljeno čak 17 dečijih igrališta, kao i da su uspeli deci, po prvi put, da obezbede klizalište. 

Dane opštine posebni zbog dva objekta

Tanjug/BeoInfo
Gradonačelnik Beograda i predsednik opštine Barajevo

Ono što Dan opštine Barajevo čini posebnim, prema rečima predsednika opštine, jeste otvaranje dva kapitalna objekta: Sportsko-rekreativnog centra i Centra za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju. 

- Jedan je multifunkcionalna sportska hala sa poslovnim objektom od 2.500 kvadrata, koja će sredinom oktobra biti predata stanovnicima Barajeva na korišćenje čime se završava prva faza sportskog kompleksa - rekao je Adamović. 

Tanjug/BeoInfo
 

Takođe, on je dodao da je sredstvima opštine napravljen i novi objekat ambulante u naselju Gaj sa ciljem da se rasterete gužve u lokalnom domu zdravlja. 

Barajevo - privilegovana opština za život

Tanjug/BeoInfo
 

Nakon predsednika opštine, prisutnima se obratio i gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, koji je podvukao da se Barajevo razvija u pravcu u kojem bi trebala i svaka opština u prestonici. 

- Projekti koje smo uradili u Barajevu i koje ćemo tek raditi, stavljaju ovu opštinu u privilegovan položaj u odnosu na centar Beograda. Barajevo lokacijski, sa svojim prirodnim karakteristikama koje ima, ukoliko mu budemo, a hoćemo, obezbedili stvari koje postoje u centralnim gradskim opštinama, ima potencijal da postane jedna od najatraktivnijih lokacija za život u našem gradu - naveo je gradonačelnik. 

Tanjug/BeoInfo
Aleksandar Šapić

Takođe, on je naveo da život na obodima grada zaista može imati mnogo više prednosti nego što je to dosad bio slučaj.

- Oni koji žive na obodima grada više neće biti u podređenom, već u povlašćenom položaju - kazao je Šapić.

Tanjug/BeoInfo
 

Kada je reč o Centru za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju, on je istakao da u vremenima u koijma se stalno priča o nekim megalomanskim stvarima, ljudi zaborave na one koji su bez pomoći društva.

- To jesu deca, pre svega deca ometena u razvoju, oni za koje ovakvi objekti i postoje - rekao je Šapić i poželeo zaposlenima i deci ometenoj u razvoju da objekat koriste na najbolji mogući način. 

O Sportsko-rekreativnom centru 

Tanjug/BeoInfo
 

Sportsko-rekreativni centar Barajevo, koji je počeo sa izgradnjom početkom 2020, prva je kapitalna investicija ovog tipa na teritoriji ove opštine.

S obzirom da sugrađani u Barajevu nisu imali adekvatan funkcionalni sportski objekat sa pratećim sadržajima za takmičarski i rekreativni sport, ova kapitalna investicija će doprineti izuzetnom značaju u razvoju sporta svih građana.

Ovaj sportski kompleks činiće otvoreni i zatvoreni sportski objekti i tereni sa pratećim sadržajima.

Takođe, predviđene su dve sportske hale od armiranog betona, montažnih elemenata, termoizolovanih "sendvič" tipa i predviđeno je da se celokupni sportski kompleks izgradi u naredne 3 faze.

Iznos utrošenih sredstava na završetku prve faze iznosi preko 500.000.000 dinara.

Bonus  video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike