Ko je odgovoran za sudar na Trošarini: Vozač tramvaja nije ispoštovao pravo prvenstva autobusa?

14.08.2023

20:30

0

Tek nakon saobraćajne nezgode, semafor je popravljen - rekao je Damir Okanović

Ko je odgovoran za sudar na Trošarini: Vozač tramvaja nije ispoštovao pravo prvenstva autobusa?
Ilustracija - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Raskrsnica na Trošarini, gde se jutros dogodio sudar autobusa i tramvaja u kojem je 12 ljudi povređeno, regulisana je semaforom koji bio neispravan 10 dana, a popravljen je tek nakon saobraćajne nezgode, kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

- Došlo je do sudara tako što je tramvaj udario u bok autobusa. Za vozača tramvaja je postojao znak stop. Zbog čega vozač tramvaja nije ispoštovao pravo prvenstva autobusa, svakako će biti predmet tužilačke istrage - izjavio je Damir Okanović.

Inače, dodao je Okanović, ta raskrsnica je regulisana semaforom.

Printscreen/RTS
 

- Međutim, semafor je neispravan već nekih 10 dana, građani su prijavljivali tu neispravnost. Tek nakon saobraćajne nezgode, semafor je popravljen - rekao je on.

Iz Komiteta za bezbednost saobraćaja upozoravaju da kad god ne radi semafor, vozači moraju da znaju kojih saobraćajnih pravila da se pridržavaju.

Povodom ovog slučaja oglasio se i Drago Tošić iz Konzorcijuma privatnih prevoznika.

Printscreen/RTS
 

- U zoni raskrsnice Save Maškovića i Ulice Vojvode Stepe naše vozilo se kretalo ulicom sa prvenstvom prolaza Save Maškovića i kad je prilikom izlaska iz rasksnice bočno je naleteo tramvaj na naše vozilo i udario u zadnji deo našeg vozila. U našem vozilu jedan putnik se žalio na povrede, ostali koji su lakše povređeni odbili su lekarsku pomoć, vozač je takođe lakše povređen - naveo je Tošić.

Podsetimo, 12 osoba povređeno kada su se na Trošarini, na raskrsnici na kojoj nije radio semafor, sudarili tramvaj i gradski autobus

Devet osoba od ukupno 12 povređenih pušteno je na kućno lečenje od čega su preostalih troje na pregledima kod ortopeda i nisu životno ugroženi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike