Beograd po meri pešaka i biciklista: Prestonica 13. put zaredom učestvuje u Evropskoj nedelji mobilnosti

25.08.2021

11:18

0

Ovogodišnja tema kampanje je Krećimo se održivo, ostanimo zdravi

Beograd po meri pešaka i biciklista: Prestonica 13. put zaredom učestvuje u Evropskoj nedelji mobilnosti
Copyright Beoinfo

Evropska nedelja održive mobilnosti u celom svetu se obeležava od 16. do 22. septembra, a Beograd će 13. put zaredom tradicionalno učestvovati u ovoj kampanji.

Ovogodišnja tema kampanje je “Krećimo se održivo, ostanimo zdravi”, a gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je rekao da je prestonice jedan od 1.500 gradova koji i ove godine skreće pažnju na važnost zelene hijerarhije u saobraćaju.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Gradonačelnik je dodao da to znači da gradovi danas nastoje da u saobraćaju daju prednost pešacima, biciklistima i javnom prevozu.

Pročitajte još

– Pešačenje i biciklizam su pre svega zdrave i ekološke navike, a gradski prevoz je bolje rešenje od automobila, jer se u jednom vozilu prevozi veći broj putnika. Na primer, jedan autobus može da zameni kolonu vozila od čak 300 metara. U toku je priprema aktivnosti za obeležavanje ovih važnih dana, a ono što sada mogu da najavim jeste da ćemo organizovati različite aktivnosti kao što su biciklijada, ekološke radionice za decu i pešačka subota. Kampanju ćemo realizovati u saradnji sa EU delegacijom, Kancelarijom Ujedinjenih nacija za obnovu i razvoj i sa Stalnom konferencijom gradova i opština – zaključio je prvi čovek prestonice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike