Zelenilo intervenisalo na 300 lokacija u Beogradu, nastavlja se saniranje

20.07.2023

12:08

0

Posle jakog vetra i kiše sanirana su prelomljena stabla i grane

Zelenilo intervenisalo na 300 lokacija u Beogradu, nastavlja se saniranje
Copyright 24sedam/S.Š.

Ekipe JKP "Zelenilo-Beograd" od noćas su na više od 300 lokacija intervenisale kako bi sanirale posledice nevremena koje je sinoć zahvatilo glavni grad.

Posle jakog vetra i kiše sanirana su prelomljena stabla i grane, saopštilo je to preduzeće i dodalo da su intervenisali na svim lokacijama od sinoć u 20 do jutros u 9 časova uz upotrebu neophodne mehanizacije.

Zelenilo navodi i da su intervencije u toku na više lokacija i nastaviće radove dok god za to bude potrebe. 

Najviše intervencija bilo je na teritoriji opštine Savski venac i opštine Novi Beograd.

Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima, kao i pad stabla preko saobraćajnice pa su ekipe „Zelenila“ u najkraćem roku izašle na teren i omogućile ponovno neometano odvijanje saobraćaja.

24sedam/Ivan Pavlović
 

 

Oni navode i da radnici „Zelenila“, svakoga dana, tokom cele godine, obilaze sva stabla na javnim zelenim površinama i primenjuju sve mere nege, ali da je sada, usled jakog vetra i kiše koja je padala, došlo do preloma grana ili stabla i da ovakve situacije nije moguće predvideti.

Zelenilo navodi i da se slučajevi oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu mogu prijaviti Servisnom centru grada Beograda na broj 11011,  na mejl [email protected]  kao i na broj telefona Operativnog tima za hitne intervencije JKP „Zelenilo – Beograd” na telefon 011/2650-683

Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a, a operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike