Vesić i Umar Kremljov položili venac na Groblje oslobodilaca Beograda (FOTO)

27.08.2021

14:08

0

Autor: Jovana Vrećo

Kremljov je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i istakao da ne može da se složi da Srbija ne zaslužuje pravo da bude domaćin Svetskog prvenstva u boksu

Vesić i Umar Kremljov položili venac na Groblje oslobodilaca Beograda (FOTO)
Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik Svetske bokserske federacije Umar Kremljov položili su danas venac na Groblje oslobodilaca Beograda 1944.

Događaju su prisustvovali predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin i bivši svetski prvak u boksu Roj Džons Junior, koji je u poseti Beogradu povodom Svetskog dana boksa i nastupajućeg Svetskog prvenstva u srpskoj prestonici.

Vesić je podsetio da će u Beogradu ove godine biti održan najveći sportski događaj u našoj zemlji – Svetsko prvenstvo u boksu.

Pročitajte još:

– Naša zemlja još od 70-ih godina prošlog veka nije imala priliku da organizuje ovako veliki događaj. Očekuje se oko 700 takmičara, kao i više hiljada turista. Zaista se spremamo da budemo dobri domaćini ovog događaja koji počinje 24. oktobra – najavio je Vesić i pozvao sve ljubitelje boksa da posete ovaj planetarni spektakl.

Vesić je zahvalio predsedniku Svetske bokserske federacije na podršci.

– Naša zemlja po rezultatima nije u samom svetskom vrhu i po svojim rezultatima još uvek ne zaslužuje da bude domaćin planetarnog prvenstva, ali zahvaljujući predsedniku Svetske bokserske federacije, gospodinu Kremljovu, kao i predsedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu, naš boks se polako uzdiže i ovo prvenstvo će svakako biti veliki podsticaj za naše buduće šampione – istakao je Vesić.

Beoinfo

Kremljov je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i istakao da ne može da se složi da Srbija ne zaslužuje pravo da bude domaćin Svetskog prvenstva u boksu. Podsetio je da je Srbija bokserska zemlja koja je u istoriji postizala velike rezultate.

– Na ovaj veliki dan – Svetski dan boksa, možemo da uživamo u Beogradu. Zahvaljujem čelnicima Grada Beograda i predsedniku Vučiću jer nam je omogućeno da se okupimo. Takođe mi je drago da smo danas položili vence na mestu gde su naši preci zajedno ratovali i dali živote spasavajući svet od fašizma – naveo je Kremljov i podsetio da je memorijal „Večna vatra” otvoren na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Izrazio je uverenje da će današnji dan biti organizovan na najvišem nivou, kao i predstojeći Svetski šampionat u boksu.

– Siguran da će ceo svet pričati da su Srbi najbolji ljudi, da su za takmičare organizovani najbolji uslovi, kao i najbolja infrastruktura, te da svakom treba da bude cilj da poseti Srbiju – istakao je Kremljov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike