Brže i lakše putovanje: Vesić ističe - "Upoznajemo strane vozače sa beogradskom obilaznicom"

16.07.2023

15:12

0

Svi strani vozači na ulasku u Srbiju dobijaju letak kojim ih upoznajemo da je izgrađena nova beogradska obilaznica i da ne moraju više da koriste auto-put kroz Beograd - rekao je ministar

Brže i lakše putovanje: Vesić ističe - "Upoznajemo strane vozače sa beogradskom obilaznicom"
Obilaznica oko Beograda - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da, od kako je obilaznica oko Beograda puštena u saobraćaj, nadležni intenzivno rade na tome da upoznaju strane vozače sa tom deonicom, kako bi se tranzitni saobraćaj preusmerio upravo ka njoj, što za njih znači brže i lakše putovanje, a za Beograđane manje gužve na auto-putu kroz grad.

- Zato svi strani vozači na ulasku u Srbiju dobijaju letak kojim ih upoznajemo da je izgrađena nova beogradska obilaznica i da ne moraju više da koriste auto-put kroz Beograd ako putuju prema jugu Srbije i Evrope - naveo je Vesić u objavi na Fejsbuku.

Pored toga, mape kompanije Gugl, kao i većina drugih čije navigacije vozači koriste već su, na zahtev "Puteva Srbije", uvrstile beogradsku obilaznicu u mape i ona je određena kao prioritetna saobraćajnica vozačima koji samo prolaze kroz Beograd.

Tanjug/Zoran Žestić
Goran Vesić

- Кampanju vodimo i na društvenim mrežama i specijalizavanim sajtovima u Evropi, pre svega u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Turskoj i Bugarskoj, koji se bave putovanjima, kako bi se što više vozača upoznalo da imaju lakši i brži put oko Beograda - dodao je Vesić.

Ministar je naveo da se sve to čini kako bi se rasteretio auto-put kroz Beograd, smanjile gužve u prestonici i zagađenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike