Pažnja, pojavile su se lažne "Beograd plus" aplikacije! Evo kako da izbegnete grešku i skinete pravu

12.07.2023

12:07

0

Postoje razne aplikacije za gradski prevoz koje su sličnog imena

Pažnja, pojavile su se lažne "Beograd plus" aplikacije! Evo kako da izbegnete grešku i skinete pravu
Copyright Profimedia

"Beograd plus", aplikacija koja će biti neizostavna na telefonima svih onih koji koriste javni prevoz, nakon puno najava i malo dužeg isčekivanja građana, startovala je jutros sa radom.

U dva klika možete otkriti kad dolazi autobus koji čekate na određenom stajalištu, a uz pomoć nje možete da kupite kartu, ali i prijavite nepravilnost u radu javnog prevoza.

Ipak, postoje razne aplikacije za gradski prevoz koje su sličnog imena, te je među građanima došlo do dileme da li koriste pravu aplikaciju.

Printscreen
 

Ovo je iskustvo jedne Beograđanke koja je instalirala pogrešnu aplikaciju:

- Mislila sam da sve radim kako treba, ukucala sam u plej prodavnici "Beograd plus" i instalirala prvu aplikaciju. Čak sam i pogledom prešla preko fotografija i učinilo mi se da je to to. Ne, to nije bilo to i sve što sam mogla da vidim jeste opcija za plaćanje karata. Ne znam da li je neka fuš aplikacija, prevara, šta li je, ali pola sata sam se mučila. Ušla sam na "Informer.rs" portal i pronašla upustvo, dva puta sam pročitala za svaki slučaj. Sada imam aplikaciju i jedva čekam da sa posla krenem kući i proverim kada mi stiže prevoz, ali i kako radi aplikacija - rekla je ona za "Informer".

U pitanju su starije, nezvanične ili "lažne" aplikacije, koje vode ka SMS naplati karata ili koriste druge dostupne podatke o javnom prevozu, ali ne i kretanje autobusa u realnom vremenu.

Kako je "Beograd plus" nova aplikacija, ona se ne nalazi na samom vrhu pretrage, već je možete prepoznati po grbu Beograda.

Ovo je zvanična Beograd plus aplikaciju koju možete da skinete ovde.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike