Isprobali smo novu aplikaciju za gradski prevoz! Evo kako proveravate kada stiže bus, a za plaćanje je važno uraditi jedno! (FOTO)

12.07.2023

08:21

0

Autor: J.S.J.

Potrebno je da pored broja znate i ime stanice kako biste dobili informaciju

Isprobali smo novu aplikaciju za gradski prevoz! Evo kako proveravate kada stiže bus, a za plaćanje je važno uraditi jedno! (FOTO)
Beograd plus - Copyright 24sedam

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je juče najavio da od danas može da se koristi aplikacija Beograd plus koja će jasno pokazivati dolazak autobusa, odnosno vreme za koje stižu na stanicu.

Mnogi sugrađani jutros su se požalili da im nije najjasnije šta se to prikazuje na aplikaciji Beograd plus, jer kada ukucaju broj stajališta izlazi im više ponuđenih. 

Printscreen
 

 

Isprobali smo i mi aplikaciju i ustvari kada se ukuca broj stajališta izlaze vam sva stajališta koja u sebi sadrže taj broj.

 

 

Printscreen
 

 

Recimo ukucate 499, što je broj stajalište Gospodarska mehana, ali vama će izaći i Ciglana (8499), kao i GO Vračar (2499).

Znači, potrebno je da pored broja znate i ime stanice kako biste dobili informaciju.

Printscreen
 

 

Takođe, novina je što pomoću ove aplikacije možete i da platite vožnju, s tim što vam traži da se registrujete. Potrebno je da unesete e-mail ili korosničko ime, pa potom i lozinku.

Printscreen
 

Nakon što ste kreirali nalog stiže vam mejl sa adresom za verifikaciju istog. Potrebno je samo da uđete na link koji vam je poslat na mejl.

U delu plaćanje dostupna je kupovina karata pomoću platne kartice, a ostavljena je i mogućnost uplaćivanja određenog iznosa – u delu iznos avansnih sredstava. 

Prvo je potrebno da odaberete koju kartu želite:

1. Vremenske i dnevne

2. Sedam dana i 30 dana

3. Godišnje karte

4. Povlašćene karte (uskoro)

Šapić je juče rekao da će putem aplikacije biti moguće prijaviti i nepravilnosti koje građani uoče u vozilima GSP-a, ali mi to nismo pronašli danas na aplikaciji. Verujemo da će to naknadno biti dodato. 

Vlasnici Iphone ne mogu da skinu aplikaciju

Ipak, ova aplikacija koja zaista nije komplikovana ima i svoje nedostatke. Naime, žalili su nam se čitaoci koji imaju Iphone da aplikaciju ne mogu da pronađu u plej prodavnici. 

Od danas je, inače, omogućeno Beograđanima da na 318 kioska kupe karte za prevoz, od toga 250 trafika na stajalištima, plus u 68 najprometnijih kiosaka u centru grada.

Juče je saopšteno i da će kontrola u vozilima biti pojačan, odnosno da će do kraja nedelje biti zaposleno još 150 kontrolora koji će pomagati "belima."

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike