Izabran najlepši brod i pobednik 18. Beogradskog karnevala brodova na Sava promenadi

08.07.2023

22:22

0

Pehare je uručio direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Miodrag Popović

Izabran najlepši brod i pobednik 18. Beogradskog karnevala brodova na Sava promenadi
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Defile dekorisanih plovila u okviru 18. Beogradskog karnevala završen je večeras proglašenjem pobednika za najlepše dekorisano plovilo, a prvo mesto pripalo je brodu ''Ana Marija''.

Drugo mesto osvojio je plovilo ''Crvena lađa'', a treće brod ''Dagon''.

Pehare je uručio direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Miodrag Popović.

Karneval je počeo defileom Policijskog orkestra i nastupom Belocrkvanskih mažoretkinja, a zatim je usledio nastup hora "Čarolija".

U povorci je učestvovalo više od 60 plovila, a predvodio ih je brod "Horizont".

Miodrag Popović rekao je uoči početka karnevala za Tanjug da je do jutros bilo prijavljeno 61 plovilo. Kako je rekao, ovo je bio prvi put da prvo plovilo na karnevalu nije bio vatrogasni brod koji izbacuje vodu, jer je na remontu.

- Karneval brodova počeli smo da organizujemo na Beogradu na vodi od trenutka kada je on počeo da se gradi, i kako je rastao Beograd na vodi tako je rastao i Karneval brodova. Ovo je jedna od najvećih atrakcija Beograda poslednjih godina, sa tendencijom daljeg širenja, što je nama vrlo važno - rekao je za Popović.

Nakon proglašenja pobednika, na Sava promenadi usledio je nastup "srpske trubačke princeze" Danijele Veselinović, a u toku je koncert poznate muzičke grupe ''Tap 011''.

Na Karnevalskom EKO bazaru, koji je postao neizostavni deo ove manifestacije, posetioci su mogli da kupe domaće organske proizvode, zdravu hranu, kao i umetnine, dizajnirani nakit, suvenire i različite unikatne proizvode domaće izrade.

Deo postavke Eko bazara činio je i Master Kraft sa brojnim izlagačima, kao i Mini Ukus Fest koji okuplja proizvođače domaćih proizvoda, saopšteno je ranije iz TOB. Više posetilaca reklo je za Tanjug da su najviše uživali u povorci plovila, kao i da je najveći utisak na njih ostavio pobednički brod Ana Marija.

Beogradski karneval brodova organizovala je TOB, uz podršku Skupštine grada Beograda i u saradnji sa preduzećem Beograd na vodi, AVA Shopping Park, kompanijama Knjaz Miloš, Neskafe, Somboled i drugim prijateljima manifestacije.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike