Građani Lazarevca dobijaju direktnu vezu sa Ibarskom magistralom

14.10.2020

09:24 >> 11:44

0

Autor: Jovana Vrećo

Radovi su počeli još 11. marta, ali su zbog situacije sa koronavirusom bili jedno vreme prekinuti

Građani Lazarevca dobijaju direktnu vezu sa Ibarskom magistralom
Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove u Ulici Janka Stajčića u Lazarevcu, koja je veoma važna za građane jer predstavlja vezu Lazarevca sa Ibarskom magistralom.

On je tom prilikom istakao da je Grad Beograd za ovu ulicu izdvojio oko dva miliona evra i da je to poruka svim građanima iz prigradskih opština, da, za razliku od perioda do 2013. godine, kada su bili zapostavljeni i kada se nije radilo, sada Grad Beograd ulaže četiri puta više sredstava nego što je to bio slučaj ranije.

– Ulica koja predstavlja vezu Lazarevca sa Ibarskom magistralom, u prvoj fazi biće izgrađena u dužini od 950 metara, a u drugoj fazi biće završeno svih 1.760 metara. Ona je važna za sve Lazarevčane, jer ovde živi oko 3.500 građana, ali i za sve koji ovuda prolaze i izlaze na Ibarsku magistralu. Menjamo kompletnu instalaciju, postavljamo vodovodne cevi, radimo toplifikaciju, stavljamo rasvetu koja nije postojala. Biće napravljene dve trake po 3,5 metara širine, a gradimo i trotoare čiji je nedostatak ranije predstavljao veliki problem za sve građane koji ovde žive. Kada radimo ulicu, radimo je na način da ona bude identična ulicama u centru grada, na Terazijama, jer Beograd se danas gradi i uređuje podjednako i u centru i u prigradskim opštinama – rekao je Vesić i podsetio je da su radovi počeli 11. marta, te da su zbog koronavirusa jedno vreme bili prekinuti, a očekuje se da do kraja novembra bude navučen prvi sloj asfalta.

Foto: Beoinfo

– Tada ćemo, u zavisnosti od vremenskih uslova, odlučiti da li ćemo drugu fazu raditi tokom zime ili na proleće. Ovo je još jedan od projekata koji radimo u Lazarevcu. Urađena je, između ostalih, Ulica Stanislava Sremčevića Crnog i nastavljamo planski da radimo ulicu po ulicu. Ne radi se stihijski i zaista se trudimo da građani Lazarevca imaju dobre uslove za život, kao i svi drugi građani Beograda – istakao je zamenik gradonačelnika.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević izrazio je zadovoljstvo što je danas u poseti ovoj opštini zamenik gradonačelnika, koji se, kako je naveo, zalagao za ravnomerno ulaganje novca u sve prigradske opštine na teritoriji Beograda. On je rekao da su rekonstruisane i ulice Stanislava Sremčeića Crnog i Vladike Nikolaja Velimirovića i dodao da je još mnogo toga urađeno uz podršku Grada Beograda.

Foto: Beoinfo

– Nadam se da će u narednoj godini, koja će biti teška zbog celokupne situacije u celom svetu zbog virusa korona, još novca biti uloženo u opštinu Lazarevac i da ćemo zajedničkim snagama nastaviti da radimo na stvaranju boljih i kvalitetnijih uslova za život – istakao je Stević i dodao da je politika Grada Beograda jasna i podrazumeva ravnomerno ulaganje u sve opštine.

Prema njegovim rečima, u ovoj opštini radi se i na izgradnji vodovodne mreže u Mesnoj zajednici „Mirosaljci” i naselju Arapovac, na projektovanju kanalizacione mreže u mesnim zajednicama „Momčilo Pavlović” i „Branko Radičević”, kao i na vodosnabdevanju pet sela na jugu opštine Lazarevac.

Događaju su prisustvovali predsednik Skupštine opštine Lazarevac Bojan Sinđelić i njegov zamenik Željko Pavlović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike