Komunalnoj miliciji "vezane ruke": Ne kažnjavaju ljude koji krše mere Kriznog štaba

17.09.2020

10:33 >> 11:00

0

Komunalnoj miliciji "vezane ruke": Ne kažnjavaju ljude koji krše mere Kriznog štaba
Copyright

Načelnik Komunalne milicije Ivan Divac rekao je da ta služba nije ovlašćena da piše kazne za nepostupanje po merama Kriznog štaba i da su joj po mnogim pitanjima “vezane ruke” jer joj zakoni daju ogromne nadležnosti, a ponekad i apsurdno mala ovlašćenja.

Oni, kao gradska služba, pružaju asistenciju inspektorima pri kontrolisanju mera koje nalaže Štab za vanredne situacije, piše Blic.

– Na sednici Štaba je danas odlučeno da će biti pojačano prisustvo inspektora u gradu, a Komunalna milicija će svakom inspektoru pružiti asistenciju i naći se da pomogne u kontroli sprovođenja zadatih mera – ističe Divac.

Naglašava da je Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja jedina koja je nadležna da podnosi prijave za nepoštovanje mera, a da Komunalna milicija nije ovlašćena da piše kazne za nepostupanje po merama Kriznog štaba.

Divac je dodao da milicioneri urgiraju kada vide da neko u autobusu ne nosi zaštitnu masku, ali da građani moraju da shvate da ih nema dovoljno, kao ni inspektora, kako bi bili prisutni u svakom autobusu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike