Nove fasade na još dve stambene zgrade na Savskom vencu: "Najvažniji cilј je ispunjen, a to je zadovoljstvo naših komšija"

07.06.2023

22:50

0

Opštinsko rukovodstvo svakodnevno komunicira sa građanima i trudi se da, u skladu sa nadležnostima, reši sve probleme

Nove fasade na još dve stambene zgrade na Savskom vencu: "Najvažniji cilј je ispunjen, a to je zadovoljstvo naših komšija"
Copyright Tanjug/GO SAVSKI VENAC

Na inicijativu građana, stambene zgrade u Vojvode Milenka 36 i na uglu Gavrila Principa i Jugbogdanove ulice dobile su nove, obnovlјene fasade, zahvalјujući bespovratnom sufinansiranju radova u stambenim zajednicama koje sprovodi GO Savski venac putem javnog konkursa.

Predsednik Opštine Miloš Vidović obišao je danas završene radove i tom prilikom razgovarao sa stanarima i upravnicima stambenih zajednica, saopštila je opštinska Služba za informisanje.

Vidović je naglasio da je na Savskom vencu do sada obnovlјeno više desetina fasada i preko 130 ulaza stambenih zgrada zahvalјujući inicijativi Opštine i dobroj saradnji sa nadležnim gradskim institucijama, sa cilјem da građani žive u lepšem, uređenijem i čistijem okruženju.

- Najvažniji cilј koji smo postavili je ispunjen, a to je zadolјstvo naših komšija sadašnjim izgledom zgrada čija su lica neprepoznatlјiva u odnosu na stare, dotrajale i oronule fasade. Drago mi je što smo uspeli sve radove da završimo u kratkom roku, kako smo i obećali - poručio je Vidović i zahvalio se sugrađanima što se aktivno uklјučuju i predlažu šta je potrebno da se radi na teritoriji na kojoj žive.

Kako je naveo, osim novih fasada i sređenih ulaza zgrada, dobra komunikacija i saradnja građana i Opštine takođe rezultira rekonstruisanim ulicama, interblokovskim saobraćajnicama, uređenim parkovima, dečjim igralištima i školama.

Opštinsko rukovodstvo svakodnevno komunicira sa građanima i trudi se da, u skladu sa nadležnostima, reši sve probleme, jer dotrajale fasade ne samo da narušavaju izgled Savskog venca nego i ugrožavaju bezbednost građana, dodaje se u saopštenju te opštine. Savski venac je prva opština koja je sugrađanima omogućila unapređenje svojstava zgrada, a u planu je nastavak rešavanja tekućih problema, još bolјa realizacija planiranih aktivnosti, kako bi se obezbedio kontinuirani rast i razvoj opštine i još bolјa i uređenija sredina za život.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike