Zdravstveni radnici koji rade u kovid ambulantama dobijaju zimske prsluke

21.12.2020

11:11 >> 11:52

0

Autor: Jovana Vrećo

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević podsetio je da se Grad od prvog dana epidemije zajedno sa Vladom Srbije uključio u borbu protiv korone

Zdravstveni radnici koji rade u kovid ambulantama dobijaju zimske prsluke
Copyright Beoinfo

Zdravstveni radnici u kovid amublantama širom Beograda dobijaju zimske prsluke što će im znatno olakšati rad, najavili su danas u Starom dvoru predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Nikodijević je podsetio da se Grad Beograd od prvog dana epidemije zajedno sa Vladom Srbije uključio u borbu protiv korone i, pre svega, u pomoć našem zdravstvenom sistemu i zdravstvenim radnicima. On je ukazao da je mnogo mera doneto od marta, sa akcentom upravo na tu pomoć, snabdevanje medicinskom opremom i druge neophodne potrepštine kako bi se zdravstveni radnici sačuvali i izborili sa velikim brojem pacijenata.

– Sve kovid ambulante opremljene su privremenim objektima i medicinskom opremom, a Arena je upodobljena i opremljena da bude privremena bolnica. U prvom talasu pandemije organizovali smo linijski prevoz samo za zdravstvene radnike. Grad Beograd prati politiku Vlade Srbije i u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i finansijskim mogućnostima trudimo se da budemo deo ove borbe protiv virusa korone – ocenio je Nikodijević.

Pročitajte još:

On je precizirao da zdravstveni radnici, lekari i medicinsko osoblje, koji su angažovani u trijažnim delovima medicinskih ustanova, danas dobijaju zimske prsluke.

– To je važno jer veći deo svog radnog vremena provode ispred zdravstvenih ustanova. Inicijativu je podnelo nekoliko direktora zdravstvenih ustanova – kazao je Nikodijević.

Beoinfo

On je precizirao da će danas početi isporuka 150 prsluka.

– Grad Beograd je otvoren i za sve druge vidove pomoći našim zdravstvenim radnicima, kako bi lakše podneli ove nadljudske napore u borbi protiv korone. Oni su naši istinski heroji – naglasio je Nikodijević i izrazio zahvalnost prodavnici „Sport vision”, donatoru prsluka.

Beoinfo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike