GSP dnevna karta biće još jeftinija! Gradonačelnik Šapić obradovao Beograđane! Od maja kreće novi sistem, a evo kako ćemo karte kupovati!

09.04.2023

11:27 >> 13:31

0

Dodao je da ono što može da kaže do momenta dok ovo ne postane zvanično jeste da cene mogu da idu samo na dole

GSP dnevna karta biće još jeftinija! Gradonačelnik Šapić obradovao Beograđane! Od maja kreće novi sistem, a evo kako ćemo karte kupovati!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

 Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je jutros da će cena dnevne karte pojeftiniti i da će umesto najavljenih 200 dinara biti 120 dinara. Takođe, objasnio je kako će se vršiti kupovina karata za prevoz.

Šapić je na TV Prva rekao da će u maju početi novi sistem naplate karata i da će, ako bude još nekih korekcija cene karata, javnost biti obaveštena blagovremeno, dodajući da cene mogu samo da idu na dole.

- Imali smo veliko skidanje cene karata, sada je samo 1.000 dinara karta za sedam dana. Da bi proporcionalno skinuli sve cene do kraja danas su mi javili da za ovu sa 200 idemo na 120 dinara - rekao je Šapić.

TANJUG/ Sava Radovanović
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

Dodao je da ono što može da kaže do momenta dok ovo ne postane zvanično jeste da cene mogu da idu samo na dole.

Mi smo spremni na žrtvu da bismo vratili poverenje u javni prevoz -  rekao je Šapić. 

Kako je još pre nekoliko dana najavljeno Grad će ubuduće umesto četiri biti podeljen na dve zone i postojaće dve tarife.

Vremenska karta za 90 minuta koja je koštala 89 dinara sada će biti 50.

Uvodi se i sedmnodnevna karta koja će za obe zone koštati 1.000 dinara, koliko je ranije koštala trodnevna.

Najavljena je i promena cena mesečnih krata, kao i godišnjih.

Kako će se karta plaćati?

Profimedia
 

Karte će moći da se kupuju i SMS-om. 

Kako je Šapić jutros objasnio, kupovina karata će biti ista kao što se plaća parking - imaće tri operatera. 

- Za kartu od 90 munuta će biti recimo, to je radna verzija - 50a, 50b. Biće šest kategorija. Tu vam stiže potvrda o plaćanju. Za to neće biti potreban pametan telefon. Ko ima android ili ajfon moći će da plaćanje olakša putem aplikacije. Tada neće morati sve to da ukucava - objasnio je i zamolio građane za strpljenje, jer kako je rekao, posle 13 godina "rasturamo jedan sistem naplate."

- Karta će moći da se kupi i fizički, papirna i na kioscima. Očekujemo da za par meseci sve bude jednostavnije i isplativije i za jednu i drugi stranu - istakao je on.

 -U početku će karte biti moguće kupiti na naših nekoliko prodajnih mesta, a tokom leta očekujem i na kioscima - kaže gradonačelnik.

Validatora više neće biti, možda ostanu samo radi nekih informacija važnih za građane.

Ono što je takođe novina i dobra strana novog sistema je što će penzioneri, odnosno osobe starije od 65 godina, dobiti doživotne karte, jer su do sada morali kartu da obnavljau svake godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike