Na sve strane kreni-stani: Rekonstrukcije glavnih trasa diktiraju ritam saobraćaja

24.09.2020

16:35 >> 09:44

0

Na sve strane kreni-stani: Rekonstrukcije glavnih trasa diktiraju ritam saobraćaja
Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović

Rekonstrukcija većih saobraćajnica, kao što je Bulevar patrijarha Pavla, deo ulice Antifašističke borbe, ali i „četiri bulevara“, građanima prestonice izmenila je uobičajne trase kojim odlaze na posao ili završavaju svakodnevne obaveze. Takve promene sa sobom su donele mnoštvo vanrednih linija, ali i ukidanja postojećih, izmeštanja autobuskih stanica i zaobilaznica.

Radovi u Bulevaru Nikole Tesle, koji će trajati do 4. oktobra, izmenili su režim gradskog saobraćaja, pa su na Novom Beogradu i svim mostovima preko Save dodatno stvorene saobraćajne gužve i kolone, naročito u vreme jutarnjeg i popodnevnog špica.

Obe kolovozne trake Ulice antifašističke borbe, na delu od Bulevara Milutina Milankovića do Ulice Jurija Gagarina, zatvorene su zbog radova koji će trajati do 30. septembra, najavljeno je na sajtu gradskog Sekretarijata za javni prevoz.

Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović

Zatvorena je i desna strana trotoara Ulice Jurija Gagarina (smer prema Bloku 45), na delu od Antifašističke borbe do Ulice Marka Hristića.

Zbog toga na liniji 94 vozila saobraćaju u smeru ka Resniku trasom Jurija Gagarina – Omladinskih brigada – Bulevar Milutina Milankovića – Đorđa Stanojevića – Marka Hristića – Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom, dok u smeru ka Bloku 45 idu ulicama Jurija Gagarina, Marka Hristića, Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Omladinskih brigada i dalje redovnom trasom.

Vozila na liniji 95 saobraćaju ka Borči ulicama Jurija Gagarina – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića i dalje redovnom trasom, a u smeru ka Bloku 45 Milentija Popovića – Milutina Milankovića – Jurija Gagarina i dalje uobičajeno.

Zbog dugo najavljivanog podizanja spomenika Stefanu Nemanji i rekonstrukcije Savskog trga zatvoren je donji deo Nemanjine ulice i prilaz staroj Železničkoj stanici.

Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović

Radovi su zatvorili Karađorđevu ulicu na toj deonici, te tramvajske linije 7 i 9 u oba smera saobraćaju ulicama Nemanjinom, Savskom, Bulevarom vojvode Mišića, petljom „Radniča“, Mostom na Adi, Bulevarom heroja sa Košara, Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe i dalje redovnom tasom.

Saobraćaj je izmenjen i za autobuske linije 78, 83, 46, kao i linije 51, 91, 92, 511, 551, 553, 601.

Rekonstrukcija nije zaobišla ni Rakovicu, gde se od 3. septembra 2019. radi na uređenju dela Bulevara patrijarha Pavla. Reč je o magistralnoj saobraćajnici preko koje će se povezivati Most na Adi sa Spoljnom magistralnom tangentnom i budućim mostom preko Ade Huje. Ovim radovima je obuhvaćena deonica u dužini od 1.875 metara, a biće izgrađene još dve trake, dok će tramvajske bašte biti uzdignute i nalaziće se na sredini.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Režim rada linije 42 je izmenjen – privremeno su ukinuta stajališta „Koste Živkovića“ i „Košutnjak“ i oba smera, kao i „Hasanaginica“ u smeru ka Trgu Slavija. Uspostavljena su i privremena stajališta u smeru ka Petlovom brdu – „Reljkovićeva“ u istoimenoj ulici i „Dom zdravlja“.

Velika rekonstrukcija „četiri bulevara“ – Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana nalazi se u poslednjoj fazi izvođenja, a radovi se trenutno odvijaju u Dušanovoj ulici, na deonici od Bajlonijeve pijace do Zoološkog vrta i raskrsnice sa Ulicom Tadeuša Košćuška.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Zbog toga, tramvajske linije 2, 5 i 10 i dalje neće saobraćati, a linija 11L će saobraćati na relaciji: Pristanište – Stari savski most – Blok 45. Menja se i autobuski saobraćaj – privremeni terminus na parkingu kod Kalemegdana uspostavljen je za linije 5A, 24, 26 i 79.

Pored „četiri bulevara“, čiji su radovi nekoliko puta probili rokove, rekonstrukcija u Novogradskoj ulici u Zemunu produžena je do 31. decembra ove godine. To je zahtevalo uvođenje vanredne izmene na linijama 45 i 83, dok su privremeno ukinuta stajališta iste – „Filipa Višnjića“, „Branka Pešića“, „Stadion Zemun“, „Ugrinovačka“ i „Dušanova“.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti