MOJ BEOGRAD Dušan Mladenović: Simbol prestonice za mene su klinci u Knez Mihailovoj koji su nekada prodavali stripove

25.02.2023

18:40

0

SKC, Akademija i Zemunski fest su rokenrol destinacije koje me podsećaju na najbolje godine koje sam proveo u Beogradu - kaže Mladenović

MOJ BEOGRAD Dušan Mladenović: Simbol prestonice za mene su klinci u Knez Mihailovoj koji su nekada prodavali stripove
Dušan Mladenović - Copyright 24sedam/Ivan Mitić

Dušan Mladenović, glavni urednik "Veselog četvrtka" - najveće izdavačke kuće stripova na Balkanu, za portal 24sedam govorio je o svom detinjstvu u prestonici, šta je za njega zaštitni znak Beograda, kao i koja ga pesma asocira na naš glavni grad.

"Po opredeljenju sam Zemunac, budući da sam tamo rođen i da sam veći deo života proveo u Zemunu, pa detinjstvo pamtim pre svega po Zemunskom keju, Gardošu i po Letnjoj pozorišnoj sceni. 

Imao sam sreće da sam generacija koja je koliko toliko uspela da ukači koncertne atrakcije u Beogradu i prostore gde su se odvijali rokenrol događaji. SKC, Akademija i Zemunski fest su rokenrol destinacije koje me podsećaju na najbolje godine koje sam proveo u Beogradu.

24sedam/Ivan Mitić
 

Simbol Beograda za mene su klinci u Knez Mihailovoj koji prodaju stripove. Imao sam sreću da sam nekada i ja bio jedan od tih klinaca i to je nešto što je bila tradicija prestonice i Beograđana decenijama.

Pesme koje me asociraju na Beograd su - Noćas u gradu i Ulični hodač od Partibrejkersa. 

Često mi u goste dolaze Italijani, budući da objavljujemo italijanske stripove, i uvek gledam da ih odvedem u jedan beogradski restoran koji predstavlja spoj italijanske i pirotske kuhinje. Oni se tamo uvek oduševe, zato što je sve ekscentrično. 

Turistima bih svakako preporučio da obiđu Zemun i Gardoš, kao i da sa tog mesta uživaju u prelepom pogledu na panoramu Beograda".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike